Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas zinātnieki iepazīstina ar atklājumu aizsardzībai pret B hepatīta vīrusu

Latvijas zinātnieku jaunais atklājums ļaus noskaidrot par infekciju atbildīgos mehānismus un izveidot jaunas aizsardzības metodes pret B hepatīta vīrusu. Tā par Latvijas zinātnieku Francijā starptautiskā konferencē par B hepatīta vīrusu prezentēto pētījumu, informē Izglītības ministrijas komunikācijas nodaļa.

Latvijas zinātniekiem izdevies izveidot cilvēka aknu šūnām līdzīgu šūnu kultūru no cilvēka cilmes šūnām, kura inficējas ar hepatīta B vīrusu. Līdz šim nevienam tas vēl nebija izdevies, tāpēc jau tagad starptautiskas zinātnieku grupas izteikušas interesi par iespējamo sadarbību ar Latvijas pētniekiem.

Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs sadarbībā ar SIA Cilmes šūnu tehnoloģijas Izglītības un zinātnes ministrijas administrētās Tirgus orientēto pētījumu programmas īstenotajā projektā «Cilvēka mezenhimālo cilmes šūnu diferenciācijas optimizācija par in vitro hepatocītu sistēmu» ir izveidojuši cilvēka aknu šūnām līdzīgu šūnu kultūru no cilvēka cilmes šūnām, kura inficējas ar hepatīta B vīrusu. B hepatīta vīruss ir nopietna patoloģija, par kuras izraisīšanu atbildīgais receptors joprojām nav zināms.

Pētījumu Latvijas zinātnieki prezentē starptautiskajā konferencē par B hepatīta vīrusu (2009 International Meeting: The Molecular Biology of Hepatitis B Viruses) Francijā, kas notiek no 30.augusta līdz 2.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas