Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LB: Latvijā dārgākā valsts pārvalde Eiropā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ansis
A
DEPUTĀTU SKAITU STEIDZAMI VAJAG SAMAZINĀT UZ PUSI , TAS BŪTU LABS PIEMĒRS NODOKĻU MAKSĀTĀJIEM !!!! Tāpat puse guļ , lasa avīzes, runā pa mobilo , citi vispār neierodas..... DAUDZI VISPĀR NEVAR NOSĒDĒT VISU DIENU , NAV SPĒKA , VECUMA MARASMS.... TAS TIKAI BŪTU GODĪGI , JO KAS TAD TOS SŪDUS VALSTĪ SATAISĪJA !!!!!!!
oho
o
Kapec Rimsevics nepateica tiesi,skaidri, godigi,ka Latvijas valdiba vada idiots, kura vadiba tika izlaupita latvijas valsts, kura vadiba tika apzagti Latvijas iedzivotaju uzkrajumi, ka Latvijas valdiba 99% ministru ir idioti, neatbilstosi ienemajamam amatam, nespejigi vispar stradat, piemeram, kastens, slesers, demakova, seglins utt....
Uh
U
Papildinājums- tie +2% inflācijas attiecas, galvenokārt, uz pilnīgi bezjēdzīgo laiku, kad banka piesaistīja LAtu pie Eiro.
Uh
U
Patika daži komentāri. Tiešam, ne tikai valdība, bet ar Latvijas banka ir dārgākās pasaulē. Piedevām, strādā bezgala slikti, jo nespēj izpildīt tos uzdevumus, kas rakstīti likumā, par cenu stabilitāti. Lata stabilitāti pagaidām nodrošina nevis amatpersonu darbs, bet gan nekustamo īpašumu un zelta rezervju mantojums no Ulmaņa laikiem, izdevīgs pašai Bankai, bet absolūti neizdevīgs iedzīvotājiem pārejas mehānisms un laiks no rubļiem uz repšiem un no repšiem uz latiem. Ja būtu arī mūsu "profesionālā" Banka rīkojusies vismaz tikpat saprātīgi, kā Igauņi vai lietuvieši, tad mums inflācija ik gadu būtu par 2% zemāka. Un trešais, galvenais, ir smieklīgs apgalvojums, pēc būtības, ka centrālā banka pelna "ar savu darbību", pārdodot drukāšanai nepieciešamos 5 santīmus izmaksājušu 100 latu naudas zīmi tālāk komercbankām par 5 latiem, tas ir 5% gadā! Kurš gan negribētu tādu biznesu? Bet man, atvainojiet, ja mēbeles pašizmaksa ir 100 lati, tad tā ir un skaitās 100 lati! Un vairāk par 10 latiem es pielikt klāt nevaru! Tāda tā "Centrālā Banka", kura pat nevīžo visu savu šādi gūto peļņu atgriezt valsts budžetā atpakaļ, jo, lūk," jāuzkrāj rezerves" un "jāinvestē jaunās naudas krātuvēs". Pat vēl vairāk- mūsu "valsts" CB Rimsītim maksā lielāku algu., nekā "privātās kompānijas" ASV Federālo rezervju vadītājam Bernankem!!!! Vai te tiešām kaut kas kaut ko nav sajaucis ar "efektivitāti" un "atbildību"????
abc
a
Rimšēviča kunga 2007. gada deklarācijā alga, pabalsti, prēmijas uzrādīti 120008,68 LVL apmērā.....
e.s.Blofeld
e
Droši vien Rimševicam taisnība, bet jāatzīst, ka Latvijai ir arī ļoti dārga centrālā banka. Tā ka viņš varētu arī drusku paekonomēt pie sevis, lai r'ādītu piemēru.
Rimsevics
R
Tikai pie latviesiem var maksat Rimsevicam vairak ka ASV lidzigai amatpersonai. LV tacu na v bagataka valsts par ASV. Vai LV megina kopet Afrikas ekonomiskos modelus?
J.Biotops
J
Ja kāds pasaka, ka 2X2 joprojām ir 4, bet mēs, tauta (precīzāk – tās sirdsgudrā un daudzcietusī daļa, kam laiks te cepties), gribam, lai sanāk vismaz 4,666, tad lamājies korītī, lai taču tā matemātika nāk pie prāta.
neitro
n
Rimševicam 100% taisnība, tikai tādi veci muldoņas, kā Brigmanis un taml. nekad neatraus kādu kumosu sev no mutes. Cilvēki, kas nekad paši naudu nav pelnījuši, bet naudu saņēmuši par pogu spaidīšanu Saeimā, nesaprot, ka pirms dalīšanas nauda jānopelna. Godmanim vajadzētu viņus visus pasūtīt trīs mājas tālāk, un darīt, kas jādara. Gribu redzēt, kurš gudrelis tad gāzīs valdību un izstrēbs šito putru? Neviens, jo ar šļupstēšanu un muldēšanu par to , ka visu izlems Saeima, ir par maz. Šitā Saeima esot lēmēja?! Trešo daļu ministrijām varētu nogriezt, un nekas nemainītos. Rezerves tur ir neiedomājamas.
zvirbulēns
z
G-24 kredītu speciālists Rimšēvics varētu samazināt LB uzpūstos štatus, savu algu, šķērdēšanos visur un katrā lietā :((( P.S. Kā es šito ieraugu, paliek šķēmīgi ap dūšu :(
de
d
Godmaņa lielākā problēma ir, ka viņš uz lietām vairs nespēj paskatīties inovatīvi, bet rādīt bargu seju. Tāpat kā lielākā daļa ierēdņu.
uga
u
incanti gan. cilvēks runā prātīgi, bet nē... komentētājiem tik un tā viss slikti
m
m
Rimšēvics varētu vienreiz nokāpt no sava ziloņkaula troņa un pāris gadus iztikt ar algu 1500 - 2000 ls, bet no sava pašreizējā atalgojuma apmaksāt algu pielikumu vismaz 25 medmāsām. Tas būtu tikai kristīgi, kā Torņakalna baznīcas draudzes loceklim pieklājas.
sd
s
ASV ar likumu ir noteikts, ka federālā dienestā lielākā alga ir prezidentam un ja ir vēlēšanās kādam amatam pielikt vairāk, tad ir jāpaugstina visiem augstākstāvošiem un arī pašam prezidentam algu. Cita lieta, ka Bernanke ir atzīts ekonomists un pasniedzējs un honorāri par viņa grāmatām var būt lielāki par algu. Nav jau tā, ka ASV būtu izlepuši cilvēki. Nesen bija skandāls par Aļaskas senatoru - viņš bija 50 gadus senators, kopš Aļaskas štata dibināšanas, bija Senata pagaidu prezidents (tas nozimē, kādu 3. vietu ASV prezidenta amata mantošanas rindā) - un pa šiem gadiem viņam piesēja kukuļošanu. Var minēt, cik lielā apmērā? Izrādās, ka mājai bija uzbūvēts papildus stāvs un tas bija 250,000$ neatklātu dāvinājumu.
sd
s
Protams, ka LB nesīs peļņu - jo tā taču pēc sava skatījuma nosaka banku rezervju normas, noguldījumu/aizņēmumu loga platumu. Taču tas nav LB uzdevumu. Pēc likuma par Latvijas Banku 'Latvijas Bankas galvenais mērķis ir saglabāt cenu stabilitāti valstī.'. Vai šis mandāts ir izpildīts? UK BoE vadītājam ir jāsniedz paskaidrojums, ja inflācija pārkāpj noteiktos standartus (zem 4%) un cilveki tie padzīti no BoE vadības ja tas nenotiek. Bet LV? LB taču varēja noteik diferencētas normas attiecībā pret hiptekāriem kredītiem, kredītiem attīstībai un patēriņam, LB varēja noteikt stingras prasības pret nodrošinājumu, un kaut vai tās paša likmes celt padsmit procentos. Tas nenotika. LB bija visi līdzekļi, bet tā savu darbu neizdarīja. ECB arī ir tikai tie paši līdzekļi, bet EUR tomēŗ turas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas