Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LB vadībai algas apgriež vairāk nekā darbiniekiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ZB
Z
Nu vismaz vienā ziņā esam ASV apsteiguši, neko jau sev salīdzināmi lielumi un atbildība
pats
p
bail pat padomāt, kas notiktu ja ar valsts monetārās politikas veidošanu vai rezervju pārvaldīšanu darbotos iepriekšējās valdības vai atseviešķi personāži ( Bērziņš u.c.) nevis neatkarīga institūcija... labāk lai saņem lielu, skaidri noteiktu algu, nevis dzīvo par it kā deputāta algu un aug taukumā..
Oskars
O
MAITAS TĀDI,TAUTAI ATŅEM DARBU ,NAUDU,TŪLĪT ARĪ DZĪVOKLI,bet paši sev PIEPRASA MILJARDUS un par 15% un 20% tikai samazina algas .
nn
n
vienkarsi nevajag gvelzt par "pasas nopelniito", bet runat par reaali padariito --- piemeram inflacijas procentu...
to nn
t
spekulants ierunaajaas... labaak buutu papeetiijis, kaa dazjaadu valstu CB darbojas, un kaadas ir to peljnjas...
nn
n
"savu darbību finansē no pašas nopelnītā " kaads pasas nopelniitais !! --LB groza lata seguma fondu, kas ir tautas ipasums, nevis LB ipasums.. ja paskatamies kada ir sis darbibas rentabilitate, tad taa ir nozeelojama --- kadi nieka 2%.. vai tik tas nav pat mazak nekaa ECB depozita ienesiiba pagajusaja gada, nerunajot par asv valsts kases obligacijam kuram ienesiba pagajusaja gada bija virs 10% LB neefektivi ekspluate tautas kapitalu.. faktiski parazite uz taa nestajiem augliem, maksajot sev milzu algas un neveicot savas likuma paredzetas funkcijas...
progresīvais nodoklis
p
Joprojām, risinājums ir progresīvais ienākuma nodoklis. Tas noņem nesamērīgo slogu no lielākās tautas daļas, un liek bagātniekiem dalīties krīzes grūtībās. Tas palīdzētu arī saglabāt darba vietas, tātad- mazāk bezdarbnieku pabalstu! Tad var samazināt arī paaugstināto PVN.
xo
x
Jāņem arī vērā, ka funkcijas un atbildība dažādu valstu CB ir atšķirīgas- daudzām tās ietver arī banku uzraudzību, kas Latvijā ir FKTK funkcija, tāpēc- maz jau nepaliek, ir jau labi arī pēc mīnus 20% :)
Econ
E
LB nav valdība, to varbūt arī ieteiktu uzsvērt rakstā iedzīvotāju izglītošanas nolūkiem (ja būtu, tad ar Latvijas iepriekšējo valdību kompetenci te jau valdītu kaut kas līdzīgs Zimbabves monetārajam režīmam), ar to gan neapgalvoju, ka pašai LB arī nebūtu jāuzņemas sava atbildības daļa, jo darbojās neatbilstoši tam, kas bija nepieciešams, lai apturētu tāda apjoma ekonomiskās krīzes rašanos. Tas pats par salīdzinājumiem ar Lietuvu, Igauniju (var ņemt klāt arī Bulgāriju), tur ir savādāks monetārais režīms, un tur CB darbības atšķiras no tā, ko dara LB. Jāsalīdzina būtu ar algu līmeni kādā valstī (attīstītā) ar līdzīgu valūtas piesaistes mehānismu.
Jaunais laiks
J
Bet kas tad šīs nesamērīgi lielās algas Latvijas bankā ieviesa? Vai tas gadījumā nebija Jaunā laika līderis Repše?
ASV
A
Kretīnisms ir pats fakts, ka Latvijas CB vadītājam ir 4 eizes lielāka alga nekā Minstru prezidentam, un vēl stulbāk, ka viņa alga ir lielāka nekā vīņa kolēģim ASV
uci
u
20% no viņa algas nav nekas salīdzinot 15-20% samazinājumu no privātajā sektorā strādājošo algas (piem, Ls 500 mēnesī). Džeks no tā necietīs un varbūt pat nepamanīs izmaiņas! Vajag noteikt griestus visās valsts iestādēs strādājošiem - proti, vadībai.
zz
z
...suverēna valsts iestāde, kura suverēni rīkojas ar valsts naudu ....murgs
drakons
d
Salīdzinājumā ar citām ES valstīm Latvijas iedzīvotāju pirktspējas apstākļos 93 tūkstoši gadā Rimševičam ir nesamērīgi liels atalgojums.
drakons
d
Salīdziniet ar iedzīvotāju piktspēju citās ES valsīs un sapratīsiet, ka jebkurā gadījumā 93 tūkstoši gadā Rimševičam ir nesamērīga summa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Algas

Centrālo banku vadītāju atalgojums:

Itālija - Ls 350 000 

Beļģija - Ls 330 954

Lielbritānija - Ls 245 000

Eiropas Centrālā banka - Ls 226 976

Japāna - Ls 185 780

Zviedrija - Ls 100 000

Latvija - Ls 93 708

Igaunija - Ls 78 611

Lietuva - Ls 62 928

ASV - Ls 105 215

*visi ienākumi gadā

Avots: Reuters, Zviedrijas Centrālā banka (2008), LB (2009.gada dati)

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Joprojām nav skaidrs, vai arī Saeimas deputātu algas apcirps

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas