Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lejiņa fonds: Latvija var nodrošināt nepieciešamo enerģiju, neiepērkot resursus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jurijs
J
Lejiņa fonds ir uzsācis ļoti interesantu pasākumu sēriju - BSF forumus. Domāju, ka šādi forumi ir nepieciešami, jo es līdz šim nezināju kāda ir Latvijas situācija atjaunojamo resursu jomā. Ir skaidrs, ka valdošie šādu forumu gribēs ignorēt, jo patiesība viņiem nav izdevīga. Izdevīgāk ir pirkt super dārgo krievu gāzi un par to saņemt labas pateicības... (politbizness labējo partiju stilā). Paldies Lejiņam un veiksmi turpmākā darbā.
>>>Leškalnam
&
Realitāte ir tāda ,ka atbildīgās amatpersonas ir partiju ieliktas viduvējības,kuras nav spējīgas domāt perspektīvē bet cenšas tikai aizbāzt caurumus kad ūdens jau smeļas mutē,krīzes situācijā kad fosilie energoresursi izsīkst jāmeklē netradicionāli risinājumi,Latvijas gadījumā,pasaulē tos jau lieto.Tie otrie ,kurus pirmie kritizē, bieži vien tiek savā vietā nejau savu prāta spēju dēļ bet lūk viņu partijai tā vieta pienāks un ieliek vienalga ko.
Egis
E
Manuprāt, agrāk bija plānots būvēt vēl vienu HES uz Daugavas... Katrā ziņā es balsotu par šo variantu - ja man jābalso - vai nopludināt paris ciematus, vai katru gadu sadedzināt pāris simtus vagonu ar oglem - izvelēšos 1. variantu, kaut arī sākotneji tas nebūs no lētākajiem. Kāpēc jāpērk gāzi vai ogles par fantastisku naudu, ja bez problēmam var saražot atjaunojamo enerģiju?
P.Leiškalns
P
Vai foruma dalībnieki un nebija skaidra valsts atbildīgās amatpersonas (tai skaitā Ekonomikas ministrs) ir vienādā situācijā? Nē. Vieni var filozofēt un spriedelēt, kā būtu ja būtu, otriem ir jābalst;as realitātē un jāatbild par sekām. Vienus vislabāk pamanīs tad, ja kritizēs otros, bet otrajiem nav nepieciešamības kritizēt pirmos. Tāpēc nav arī brīnums, ja pirmie otros nesaprot.
Tā tas ir...
T
Latvijā ir daudz krūmu un koksnes atkritumu cirsmās ko varētu izmantot škeldas ražošanai kāarī neizmantotas zemes kur varētu audzēt ātraudzīgos krūmus vai kultūras biomasas un biodegvielas ražošanai.Vairākos Latvijas novados sacelti lopkopības kompleksi ,par kuru kūtsmēslu smaku sūdzas apkārtnes iedzīvotāji ,arī mēslus varētu izmantot biogāzes ieguvei ko vēlāk pārvērst elektroenerģijā,kā to dara ,pimēram,Vācija.Ekonomikas ministrijai vairāk pētniciskos darbos vajadzētu iesaistīt zinātniekus ar jaunām idejām,nepaļauties tikai uz Latvenergo, kur pieraduši domāt kā PSRS laikā.Vairāk jāapgūst Zviedrijas pieredze biogāzes ieguvē jo ātrāk tas notiks jo labāk.
Zigurds
Z
Brazilijā jau tagad no zariem un nezālēm taisa benzīnu. Bet tik un tā 21. gadu simtenis prasa neatliekami celt kodolreaktorus, kas saukārt padarīs daudz iespējamāku ūdeņraža degvielas ražošanu. Mūsu valdītājiem ir akmens laikmeta domāšana.
AD
A
Pirmo reizi pēdējo 15 gadu laikā Ekonomikas ministrijai publiski tiek uzdots jautājums par vissvarīgāko tautsaimniecības problēmu. Vai publiski dzirdēsim arī šīs ministrijas taisnošanos vai vīrišķīgu atzīšanos? Būtu interesanti arī uzzināt ko vairāk par šo forumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas