Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LELB nesokas ar īpašumu pārdošanu vienotās garīdznieku atalgojuma sistēmas uzturēšanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Āpsis
Ā
Labvakar ! Nez, kur skatījās KOMPETENTAS iestādes, pirms AM ņēma darbā šo personu, jo %ūdu aste jau vilkās sen. Dokumentu viltošana kā minimums. Ar cieņu ......
Kolts
K
LELB Finansu ložas vadītājs Artis Eglītis ir viens no lielākajiem blefotājiem tajā sistēmā. Un tā kā ierindas mācītājiem nav nekādas sajēgas par finansēm, tad šis Priekuļu bijušais komjaunatnes sekrtetārs un kombainieris taisa augšā MINIPAREX tajos gaiteņos, kurš ir pagrūdis LELB zem nu jau neatdodamu kretu jūga. Drīzumā jāņem būs vēl no ASV, jo algām nepietiks. Bet vēlāk varēs izpārdot to, kas vēl pārdodams Latvijā par lētu naudu un līdztekus Cēsu īpašumiem, pievākt vēl. Viens no vistālredzīgākajiem LELB afēristiem. Vēl otrs viens tāds izdevīga amata dēļ - nekustamā īpašuma komisijas direktors nokāpis no kuģa Ventspilī (ak, cik atpazīstami politiķi ir arī no turienes..) - bijušais kara jūrnieks Romāns Ganiņš. Un trešais musketieris un padūšīgais Arnis Bušs,kuram ir klaja saistība ar Tautas Partiju un bijis mēra vietnieks Valkā. Tagad darbojas valmieras TP slēptajā kolonā pirms vēlēšanām. Vispār jau jautra un savāda kompānija "D Artanjanam" ar līko gana spieķi un caurajām kabatām. Bet tantiņām jau tas vienalga, jo smuki runā un slauka asaras, kur vien parādās.
Andis
A
Vanags atsvaidzinās savas LU ķīmijas fakultātē iegūtās zināšanas un sev ķīmijas skolotāja darbu atradīs,jo gudri ķīmiķi dodas darbā uz ārzemēm.
...
.
Tomēr baznīcai paredzot, ka īpašumu pārdošana notiks ar laika aizturi, veikts aizņēmums 3 miljonu ASV dolāru apjomā no partnerbaznīcas Misūri Sinodes (ASV), kas jāatmaksā septiņu gadu laikā. ========= redzu līdzību ar Parex sindicētajiem kredītiem..
definīcija
d
Luterāņi arī savulaik bija sekta... ---------------------------------------- Un kopš kura laika viņi vairs nav sekta? Vanags, protams, cenšas, bet kamēr luterāņi neatgriezīsies Vispārējās Baznīcas klēpī, tikmēr viņi ir un paliek sekta.
lasItāja
l
Labs gājiens! Agrāk draudze salīga mācītāju un tas bija spiests rūpēties par draudzes vajadzībām un piesaistīt draudzei vairāk locekļus ar interesantiem sprediķiem un sarīkojumiem. Tagad Baznīca maksā un draudzes maksā baznīcai, bet mācītājam tiešas atbildības draudzei vairs nav, jo viņu ieceļ virsvalde, maksā virsvalde, vienalga, vai kārtīgs gans vai gatavais plencis. Atpakaļ uz vidus laikiem un Vanags ir tāds minipāvests LELB.
Likumsakarība
L
Latvijas Luterāņu baznīcai nesokas? Lai taču bankrotē! vai tad kāds to vispār pamanīs? Nedomāju. Ši iestāde atmostas pēdējos gados tikai īsi pirms vēlēšanām un šis rakstiņš ar Vanaga stabulīti ir tikai uvertīra. Lai takšu ņem par pilnu to savādnieku ar dārgmetāla ķeksi. Laiks, Jāni, ir noiet no skatuves, jo slikts kapteinis esi bijis, ka starp visām konfesijām tik tālu esi novedis savu "garīgo virtuvi". Atzīsti un labāk aizej pats, jo agrāk vai vēlāk tev to nāksies darīt. Un tas būs sāpīgi. Tavi afēristi - viens pa labo un otrs pa kreiso roku, kurus esi sapulcinājis zem saviem spārniem, Tevi pašu gāzis, kad tu kā politiskās varas lelle viņiem vairs nebūsi vajadzīgs. No politikas barojoties, tā notiek. Palasi baznīcas vēsturi starpsesijās starp sieviešu ordinācijas retoriku. Bet darbu Tu atradīsi. Tikai no Mārupes jaunuzceltās mājas būs jāiemācās braukt ar sabiedrisko.
MV
M
nu nelaikā džki sāka. un ceru ka aizies tie herētiķi vismaz te LV pa burbuli-Dievs dod!
Ausma
A
Vēl viena no Luteriskās baznīcas afērām ir jaunā draudzes nama celtniecība pie Torņakalna baznīcas. Jaunā draudzes nama celtniecības izmaksas plānotas apmēram 2000 Ls/ m2 un pie projekta "šūpuļa" klāt stāvējuši afēristi Vilnis Štrams un citi veikli darboņi. Nav brīnums, ka nams joprojām stāv nepabeigts naudas trūkuma dēļ ......
Andis
A
Te ir tikai viena izeja - Vanaga atstādināšana. Cālītim,kurš organizēja Vanaga neskaitāmos bezmaksas ārzemju ceļojumus,Vanags vnk iespļāva sejā. Pujāts savu kūriju netaisās pārdot! Tā ir,ka par arhibīskapu ievēlēja 34 gadus jaunu puiku un viņa dēļ pat grozīja Satversmi,kura nepieļāva ievēlēt jaunāku arhibīskapa kandidātu par 35 gadiem. Arhibīskapa Gustava Tūra laikā Baznīcas Virsvaldē bija tikai divi darbveži Baumane un Prūsis,tagad pieņemti sekretāri un sekretāru sekretāri,kuriem tiek maksāts vairāk,nekā mācītājiem! Kas notiks tad,kad Vanags nespēs samaksāt parādus ārzemniekiem? Pārdosim viņu verdzībā?
riņķī apkārt
r
Pieņemu, ka var rasties domstarpības par teoloģiskiem jautājumiem, bet - kas komentētājiem nepatīk, ja Baznīca cenšas apsaimniekot savus īpašumus, lai no peļņas maksātu algas mācītājiem, kuri ne reti kalpo arī tādiem ļaudīm, kas Baznīcai nav ziedojuši ne santīma savā mūžā, tas man nav skaidrs :))
...
.
Nu jā, es zinu, ka Meļķis ir no KLB; patiesībā man jau bija tāda nojauta, kā Tu raksti.. :)
Lapsa
L
Luterāņi arī savulaik bija sekta. Pilnīgi nav svarīgi, kurš raksta, jo Vanags notrallinās esošos īpašumus un tad prasīs valstij, lai taču dod šiem naudiņu. Pilnīgi droši. Kāpēc draudzes pašas nespēj algot mācītājus? Jo neviens tur neiet. Tātad nerentabls bizness, ja kādam jāpiemaksā. Tas ir tas pats, kad narkomāns nes ārā no mājas mantas pārdošanai.
Kārlis
K
Precīzāk, galvenais Dienas komentators - Didzis Meļķis ir no LELB atšķēlušās šauro luterāņu sektas mācītājs. Viņš jau izcēlies ar vairākiem rakstiem, kuros patiesībā kārto vecos rēķinus. Nu nav labi laikrakstam, kas vēl pretendē uz kādām "objektivitātes" atliekām šādus cilvēkus likt par galvenajiem komentatoriem... Sektants - Dienas komentētājs, tas nu gan ne Ēlertei, ne Ozoliņam nevarēja radīties pat briesmīgākajos sapņos.
ululiņš
u
Izraēļa bērniem Sinaja tuksnesī no gaisa bira debessmannā un krita paipalas. A Vanagam nekā...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas