Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lemberga krimināllietā piesaka noraidījumu prokuroram Ilsterim

Turpinot izskatīt tā dēvēto Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietu, apsūdzētā Anša Sormuļa advokāte Sandra Sleja šodien Rīgas apgabaltiesā pieteica noraidījumu vienam no valsts apsūdzības uzturētājiem - prokuroram Jānim Ilsterim.

Advokāte uzskata, ka starp Sormuli un prokuroru pastāv interešu konflikts, jo Ilsterim piederot a/s Ventspils nafta (VN) akcijas, savukārt Sormulis savulaik bijis VN padomes loceklis.

"Ja mēs paskatāmies Komerclikumu, tad tikai akcionāri viņu [Sormuli] var par padomes locekli padarīt, tikai akcionāri var viņu atsaukt no amata, akcionāri nosaka viņam atalgojumu un starplaikos starp akcionāru sapulcēm padome pārstāv akcionārus," skaidroja Sleja. Pēc advokātes teiktā, Ilsterim piederot 77 VN akcijas.

Pats prokurors par viņam pieteikto noraidījumu šodien vēl nav izteicies. Viņam vārds tiks dots otrdien.

Tiesa šodien uzklausīja arī procesa dalībnieku viedokļus par vairākiem iepriekš pieteiktiem lūgumiem. Tos gan varēs izlemt tikai pēc tam, kad būs atrisināts jautājums par prokuroram pieteikto noraidījumu.

Nākamā tiesas sēde šajā krimināllietā gaidāma 22.jūnijā plkst.11.

Kā ziņots, joprojām neizlemts palicis prokuratūras pieteiktais lūgums uzlikt arestu apsūdzētā Anrija Lemberga mantai, kas viņam pienākas no dividendēm a/s VB Holdings. Tāpat prokuratūra pagājušajā nedēļā pieteikusi lūgumu pieprasīt no Ventspils domes skaidrojumu par to, vai Aivars Lembergs ievēro viņam piemērotos drošības līdzekļus. Arī šo lūgumu tiesa vēl nav izlēmusi.

Kā ziņots, Aivaru Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Šajā lietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Sormulis. Visi apsūdzētie nesaprot un neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības.

Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Kuzmane un Irīna Jansone, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Iepriekš lietu kopš 2009.gada 16.februāra izskatīja Geimans ar tiesu piesēdētājiem, bet tiesu piesēdētāju institūts no 1.jūlija tika likvidēts, un toreizējais tiesas sastāvs līdz sprieduma taisīšanai netika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas