Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lemberga lietu skatīs Rīgas apgabaltiesa

Krimināllietu pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu, viņa dēlu Anriju Lembergu, kā arī Ventspils uzņēmēju Ansi Sormuli pirmajā instancē būs jāskata Rīgas apgabaltiesai, Dienu informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa. Augstākā tiesa trešdien tomēr nodeva atpakaļ Ģenerālprokuratūrai materiālus, lai tā nosaka šīs lietas piekritību.

A. Lembergs ir apsūdzēts par kukuļņemšanu, naudas atmazgāšanu un citos finanšu noziegumos.

Dienas Bizness (DB) ceturtdien raksta, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs vai viņa ģimenes locekļi caur virkni ārzonas kompāniju kopš 90.gadiem bijuši līdzīpašnieki un patiesie labuma guvēji vismaz vairākos desmitos lielāko Ventspils uzņēmumu. Kā rāda Baltic Screen rīcībā esošie A. Lemberga krimināllietas materiāli šādas oficiālas liecības prokuratūrai sniedzis viņa ilggadēja uzticības persona – zvērināts advokāts Gints Laiviņš-Laivenieks.

G.Laiviņš-Laivenieks prokuratūrā pratināts vairākkārt, un viņa liecības izklāstītas uz desmitiem lappušu. To būtība – gan pirms, gan pēc virknes dokumentu uzrādīšanas advokāts atzīst daudzu ārvalstīs reģistrētu uzņēmumu ciešu saistību ar A. Lembergu vai viņa ģimenes locekļiem – Anriju un Līgu [Lemberga meitu] Lembergiem, kuri esot patiesie labuma guvēji. Korporatīvo finanšu uzņēmuma Laika Stars valdes priekšsēdētājs Vadims Jerošenko, izdarot aptuvenu vērtējumu par advokāta uzskaitītajām uzņēmumu kapitāldaļām, secinājis, ka to vērtība kompāniju ziedu laikos tiešām varētu būt bijusi ap miljardu dolāru, raksta DB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas