Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lembergam Anglijas tiesā vajadzēs zvērēt par saviem īpašumiem

Anglijas tiesa noraidījusi Ventspils mēra Aivara Lemberga aizstāvības iesniegto prasību un līdz piektdienas pēcpusdienai viņam būs jāzvēr par saviem īpašumiem, ziņo portāls Pietiek.com.

A.Lembergam nāksies Anglijas tiesai ar zvērestu apliecināt savu aktīvu sarakstu, mēģināt izdomāt jaunu veidu, kā no šīs zvērēšanas izvairīties, vai arī rēķināties ar iespaidīgām nepatikšanām, varbūt pat šķiroties no daļas viņam it kā nemaz nepiederošo īpašumu, ziņo portāls pietiek.com.

Savu īpašumu patiesais apjoms A. Lembergam jāuzrāda tā sauktajā Latvijas kuģniecības kuģu fraktēšanas lietā, kuras ietvaros sākotnēji apķīlāta tika Ventspils mēra oponenta Oļega Stepanova manta, bet nu pienākusi arī paša Lemberga kārta, raksta pietiek.com.

A.Lemberga oficiālo īpašumu saraksts ir diezgan pieticīgs, taču saskaņā ar LR Ģenerālprokuratūras pārliecību - Ventspils mēram piederošo īpašumu kopējā vērtība varētu būt lēšama pat uz vairākiem simtiem miljonu dolāru.

A.Lembergs otrdien nevēlējās atbildēt uz Pietiek.com jautājumu, kā viņš gatavojas rīkoties tālāk. Savukārt LTV raidījumā Jauna nedēļa, vēl nezinot tiesas lēmuma saturu, viņš otrdien apgalvoja, ka "mierīgi turpinot strādāt un mierīgi gulēt", jo Anglijas tiesas procesā saistībā ar prasības nodrošinājumu esot izmantotas tikai "fantāzijas no prokurora Mežsarga puses".

"Mana atbilde ir nemainīga – viss, kas man pieder un atrodas manā īpašumā, ir deklarēts valsts amatpersonas deklarācijā. Un mana atbilde nebūs cita, vienalga, vai tā ir Latvija, Zviedrija vai Lielbritānija," deklarēja Lembergs, vēl piebilstot, ka "tiek taisīta propaganda".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas