Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lembergi tiesu turpina bombardēt ar lūgumiem

Ne par pussoli tuvāk lietas izskatīšanai pēc būtības nav tikusi Rīgas apgabaltiesa, kuru apsūdzētie — Ventspils mērs Aivars Lembergs, viņa dēls Anrijs un uzņēmējs Ansis Sormulis — un viņu aizstāvji turpina bombardēt ar dažādiem lūgumiem.

Pirmdien ar diviem jauniem lūgumiem, līdzās daudziem jau izteiktiem, klajā nāca Lembergs juniors, kurš tiesu lūdza mainīt pārvaldītāju 32 prokuratūras arestētajiem Lembergu ģimenes īpašumiem — akcijām, vērtspapīriem. Prokuratūra to pārraudzību nodevusi bijušajai A.Lemberga uzticības personai, bet nu jau vairākus gadus ar viņu konfliktējošajam Šveices advokātam Rūdolfam Meroni. Pēc Anrija Lemberga un viņa aizstāvju lūguma to vajadzētu uzticēt kādam kompetentam pārvaldītājam Latvijā, piemēram, valsts a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka. Juniora aizstāvju arguments — tas būtu ne vien lētāk, bet arī neradītu bažas par R.Meroni ieinteresētību, jo viņš krimināllietā ir viens no būtiskiem lieciniekiem.

Pagaidām konkrētus lēmumus par apsūdzēto lūgumiem, starp kuriem, ir arī A.Lemberga pagājušajā nedēļā izteiktais lūgums krimināllietu nosūtīt atpakaļ uz prokuratūru nepilnību novēršanai, tiesa nav pieņēmusi. Kā informēja apgabaltiesas preses pārstāve Inese Auniņa, sēde turpināsies ceturtdien, kad tiesa uzklausīs A.Lemberga un viņa aizstāvju viedokļus par Anrija Lemberga lūgumu mainīt arestētās mantas pārvaldītāju.

Kopumā pagaidām nav skaidrs, kad varētu sākties lietas iztiesāšana, jo vispirms tiesai jāuzklausa visi apsūdzēto un viņa aizstāvju lūgumi. Prakse rāda, ka šī procedūra var ievilkties mēnešiem ilgi. Piemēram, tā sauktajā digitālās TV lietā iztiesāšana pēc būtības nav sākusies jau vairāk kā gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas