Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lembergs atkal piedalās Ventspils pilsētas domes sēdē

Pirmo reizi kopš 2007.gada marta, kad smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tika apcietināts, bet vēlāk turēts mājas arestā, viņš pirmdien, 25.augustā kā pašvaldības deputāts atkal piedalījās domes sēdē.

Pildīt mēra pienākumus viņam kā apsūdzētajam ir liegts, taču, kopš prokuratūra šomēnes atcēlusi viņam agrāk noteiktos ierobežojumus piedalīties mītiņos, ielu demonstrācijās un apmeklēt valsts un pašvaldības iestādes, A.Lembergam vairs nav šķēršļu pildīt deputāta pienākumus un kopā ar kolēģiem piedalīties lēmumu pieņemšanā.

Vairāki Dienas uzrunātie domnieki un domes darbinieki Dienai atzina, ka A.Lemberga ierašanās uz sēdi viņiem bijis pārsteigums. Pats mērs savu atnākšanu skaidroja ar apstākli, ka vairāki deputāti ir atvaļinājumā un viņam bijušas bažas, ka citādi var nesanākt kvorums, lai gan apspriežamo jautājumu klāsts nebija plašs un sarežģīts. A. Lembergs no 1. līdz 28.augustam arī pats ir atvaļinājumā, tas pēc mēra lūguma īpašā ārkārtas sēdē jūlijā viņam piešķirts par laika posmu, kad viņš pirms aresta reāli strādājis domē, bet pienākošos atvaļinājumu pilnībā nav izmantojis.

Dienai A.Lembergs teica, ka arī turpmāk plāno piedalīties domes sēdēs, “ja vien veselība to atļaus”. Kā Diena jau rakstīja, nesen Kuldīgas starprajonu veselības un darbaspēju ekspertīzes ārstu komisija viņam uz vienu gadu piešķīra 2.grupas invaliditāti. Domes priekšsēdētājs vairākkārt publiski ir atzinis, ka arī apcietinājuma un mājas aresta laikā iespēju robežās sekojis domes darbam, neoficiāli avoti ir pauduši pieņēmumu, ka arī neklātienē viņš faktiski vadījis domes darbu. Uz jautājumu, vai domes darbs viņa prombūtnē ritējis labā līmenī, A.Lembergs atbildēja piekrītoši.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa Dienai apstiprināja, ka A.Lembergam kā drošības līdzeklis vairs nav piemērots liegums tuvoties Ventspils pilsētas domei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas