Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lembergs: ja startēšu vēlēšanās, tad Rīgā

Ja Aivars Lembergs startēs Saeimas vēlēšanās, viņš to darīs Rīgā. Intervijā vietējam Ventspils laikrakstam Ventas balss viņš stāsta, ka vēlas atklātu politisku sacensību ar Urbanoviču, Šleseru. Tomēr pastāvot iespēja, ka viņš nekandidēs, jo, pēc A.Lemberga teiktā, viņš lietderīgāks būtu izpildvarā nevis kā likumdevējs.

"Ja es startētu, tad darītu to Rīgā, jo tur, cik zinu, būs gan Šlesers, gan Urbanovičs, tad tā būtu atklāta politiska sacensība – kurš uzvarēs. Taču diemžēl pašvaldību deputāti ir vienīgie pēc ieņemamā amata, kam pēc vēlēšanām nav dota iespēja izvēlēties – ņemt Saeimas deputātu mandātu vai atteikties no tā. Likums nosaka: ja tevi ievēl tad automātiski kļūsti par deputātu. Šāds scenārijs mani ne visai apmierina, jo gan manas rakstura īpašības, gan pieredze, gan darba prasme un zināšanas ir nesalīdzināmi lietderīgākas izpildvarā nekā likumdošanas procesā, tāpēc pastāv tāds variants, ka uz vietu Saeimā nekandidēšu."

Ja ZZS uzvarētu vēlēšanās, tad pastāvētu iespēja, ka viņš reāli pretendēs uz premjera amatu, tomēr "šobrīd neizskatās, ka ZZS varētu vinnēt vēlēšanās". Sabiedriskās domas aptaujas gan rādot, ka situācija mainītos, ja viņš tajās startētu, norāda A.Lembergs.

Viņaprāt, šajās vēlēšanās varētu būt diezgan daudz pārsteigumu. Ventspils mērs min, ka cilvēkiem varētu būt apnikuši bezgalīgie solījumi, ka nu tik viss būs un būsim saimnieki savā zemē. Izrādās esam švaki saimnieki, un citās zemēs saimnieko labāk un mēs nevis attīstāmies, bet lielā mērā atpaliekam no pārējās pasaules, viņš secinājis.

"Domāju, ka šoreiz lielākai daļai [vēlētāju] būs savādāks skatījums – ir pienācis laiks paskatīties, kam ir vadītāja tvēriens. Vairāk skatīsies uz konkrētiem politiķiem, cilvēki saprot, ka tā dzīvot ilgāk nevar," uzskata Ventspils mērs.

Vai A.Lembergs kandidēs uz Saeimu, būs zināms 22.jūlijā, vēsta LETA.

Atgādinām, ka A.Lembergu prokuratūra apsūdz kukuļņemšanā sevišķi lielos apmēros, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanā, dienesta viltojumā, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Šajā lietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis. Visi neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības.

Tā sauktajā stipendiātu lietā ir aizdomas par iespējamu varas pirkšanu Latvijā. Dienas līdz šim pētītais liecināja, ka laikā no 2001. - 2006.gadam politiskiem mērķiem no, iespējams, A.Lemberga pārraudzītās melnās kases aizplūduši vairāk nekā septiņi miljoni dolāru. No pie varas joprojām esošām partijām starp tā sauktajiem stipendiātiem, iespējams, atrodamas tādas partijas kā ZZS, TB/LNNK, kā arī LPP/LC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas