Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lembergs: Mani jau Ļoša bija brīdinājis, ka tāda lieta būs

Smagos finanšu noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga izteikumi liecina, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Aleksejs Loskutovs viņu brīdināja par apcietināšanu 2007.gada martā. Lembergs saka “Ļoša brīdināja”, bet skaidri nepateica vai runa ir par Loskutovu, kurš to kategoriski noliedz.

Loskutovs to uzskata par nomelnošanu.TV3 _Nekā Personīga_ svētdien publicēja fragmentus no žurnāla “Klubs” maija numura: – Bet, ja mēs atgriežamies tajā rītā, kadjūs aizturēja, arī tad tas viss notika solīdi?– Pietiekami, bet rupji pārkāpjot Satversmi,Kriminālprocesa likumu un cilvēktiesības.– Kā tas notika? Jūs braucāt pa ceļu unvienā mirklī…– Apturēja mašīnu. Es jau... Mani jau Ļošabija brīdinājis, ka tāda lieta būs.(..)– Jūs teicāt – jūs brīdināja Loskutovs?– Es jau teicu – Ļoša brīdināja. Tā kā – paldiesviņam.– Jums zvanīja Ļoša?– Paldies Ļošam, ka viņš ir korekts, atbilstošitām pazīšanās...

Loskutovs Nekā Personīga noliedza, ka brīdinājis Lembergu par aizturēšanu un nosauca par mērķtiecīgu nomelnošanu kampaņu. Loskutovs apsvērs iespēju vērsties tiesā un arī prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt to patiesumu. „Es neesmu Lemberga kungu brīdinājis un nevarēju to izdarīt, jo man nebija zināms, kad notiks aizturēšana. Nekad nav bijušas arī viņa koordinātes, lai sazinātos un brīdinātu.”

KNAB šefs apgalvo, ka ar Lembergu ticies divas reizes. Pirmā reize bijusi pirms četriem gadiem, kad pirms apstiprināšanas amatā ar viņu vēlējušies iepazīties gan Tautas partijas smagsvars Andris Šķēle, gan zaļo zemnieku kandidāts Lembergs. Otra un pēdējā tikšanās reize Loskutovam ar Lembergu notikusi gadu vēlāk džipā uz Rīgas robežas. Tobrīd Loskutovs bija pieņēmis lēmumu atlaist no darba KNAB darbinieku Ilmāru Bodi par atrašanos darbā apreibinošu vielu ietekmē. „Tikšanās notika pēc Lemberga kunga iniciatīvas, viņš mani ļoti, ļoti lūdza atstāt Bodes kungu amatā, skaidrojot, ka tas viņam ir svarīgi, jo Bodes kungs sagādā nepieciešamo informāciju no prokuratūras.”

Atgādinām, ka tālaika premjers Aigars Kalvītis lika atjaunot Bodi amatā, ko Loskutovs atteicās izpildīt un nopelnīja savu pirmo disciplinārlietu. Vēlāk Bodi gan atjaunoja amatā ar tiesas lēmumu. Tiesa atzina, ka psihotropās vielas KNAB darbinieka asinīs nonākušas no antidepresantiem. Patlaban Bode atkal atstādināts no amata uz aizdomu pamata par slepenas informācijas izpaušanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas