Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lembergs pēkšņi izrāda rūpes par ārzonas firmām

Lūgumu Rīgas apgabaltiesai mainīt vairāku simtu miljonu latu vērtās arestētās mantas pārvaldītāju , īpašumu nododot Hipotēku bankas valdījumā, bija iesniedzis Anrijs Lembergs un viņa advokāts. Tēvam tiesā bija tikai jāizsaka viedoklis. Plaši kritizējot prokuratūras rīcību, Lembergs seniors lūgumu atbalstīja, ar to rādot, ka arestētā manta viņam nav gluži sveša. Tiesā izrādot gādību arī par šo īpašumu, Ventspils mērs devis netiešu apliecinājumu, ka savu pirmo miljonu viņš ieguvis, iespējams, pats no sevis, raksta laikraksts Diena.

Daudzu gadu garumā šī bija pirmā reize, kad A.Lembergs publiski pauda interesi par ārzonās reģistrētu mantu, kuru kā iespējamo viņa slēpto īpašumu identificējusi prokuratūra. Līdz šim viņš noliedzis jebkādu savu saistību ar desmitiem ārzonu firmu, kurās viņš parādās kā iespējamais patiesā labuma guvējs un kuras nav redzamas viņa amatpersonu deklarācijās.

Arestēto īpašumu vidū ir arī britu pastkastītes firma Bureau Project, ar kuras starpniecību A.Lembergs nokārtoja darījumu, kas viņam oficiāli ļāva kļūt par miljonāru, izpētījis laikraksts. Bažas par arestētās mantas gādīgu pārvaldīšanu, kas izpaudās Lemberga juniora lūgumā tiesai, Lembergiem radās, jo prokuratūra to uzticējusi Šveices advokātam Rūdolfam Meroni, ar kuru A. Lembergs jau vairākus gadus asi konfliktē. Prokuratūras pamatojums šai izvēlei — arestēto mantu R.Meroni kā direktora un ārzonu kompāniju pilnvarota pārstāvja valdījumā nodevuši paši Lembergi — tēvs un dēls. Prokuratūrai nav pamata mainīt mantas pārvaldītāju bez tās īpašnieku gribas. Arestēta manta kalpo kā nodrošinājums tam, lai notiesājoša sprieduma gadījumā valstij būtu no kā piedzīt zaudējumus.

Ar A. Lembergu saistītās krimināllietas, kurās viņš apsūdzēts virknē sevišķi smagu noziegumu, tajā skaitā noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanā, izskatīšana sākās februāra vidū. Līdz iztiesāšanai pēc būtības tiesa vēl nav tikusi, jo līdz šim lēmusi par virkni dažādu lūgumu.

(žurnālistes Baibas Rulles rakstu "Pirmā miljona mazgāšana" lasiet šodien laikrakstā "Diena")

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas