Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lembergs: Stipendiātu lietā prokuratūra man zaudētu

Smagos finanšu noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka visas pret viņu vērstās krimināllietas, tāpat arī tā sauktā stipendiātu lieta, esot absurdas un prokuratūra tajā zaudētu.Aģentūrai LETA, komentējot tā saucamo Ventspils mēra stipendiātu lietu, A.Lembergs norādīja, ka tās izmeklēšana notiekot jau 11 gadus, kas esot "divas reizes ilgāk nekā pēc Eiropas standartiem".

  A.Lembergs uzskata, ka kāda acīs viņš ir "kaitīga politiska figūra". Nekādi Lemberga stipendiāti neeksistējot.A.Lemberga komentārs seko pēc jaunā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera paziņotā par kriminālprocesa, kas izdalīta no Ventspils amatpersonas lietas, inventarizēšanu. Tas esot nepieciešams, lai izšķirtos - "vai varam kopumā nest šo nastu tālāk, vai tā jāsadala smalkākās daļās, bet  daļās, kam nav nozīmes, kas nesatur kriminālas nodarījuma pazīmes, ir vienkārši jāizbeidz", šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja ģenerālprokurors. Viņš arī uzsver, ka nosaukums stipendiātu lieta, ir nekorekts, jo tādas lietas neesot. A.Lembergs arī pauda, ka fakts, ka viņš jau trīs reizes tiešā veidā vai pastarpināti uzvarējis prokuratūru, varot pretendēt uz Ginesa rekorda godu, jo diez vai pasaulē esot bijis vēl kāds šāds precedents. Atbildot uz jautājumu, vai ir ticies ģenerālprokuroru Ē.Kalnmeieru pēc viņa stāšanās amatā, Ventspils mērs sacīja, ka esot ticies ar viņu "televizora ekrānā".

Iepriekš laikrakstam Diena par tā dēvēto stipendiātu sarakstu A.Lembergs ātbildēja - man varat jautāt par tabulām, ko atrodat manā kompjūterā, bet, ja “kādas dāmas” komjūterā atrada tabulas, jautājiet viņai. Gitu Grasmani ne-pa-zī-stu, teica A.Lembergs.

Tā sauktajā Ventspils stipendiātu lietā ir aizdomas par iespējamu varas pirkšanu Latvijā. Laikraksta Diena līdz šim pētītais liecināja, ka laikā no 2001. līdz 2006.gadam politiskiem mērķiem no, iespējams, Ventspils mēra Aivara Lemberga pārraudzītās melnās kases aizplūduši vairāk nekā septiņi miljoni dolāru. No pie varas joprojām esošajām partijām starp tā sauktajiem stipendiātiem, iespējams, atrodamas tādas partijas kā ZZS, TB/LNNK, kā arī LPP/LC. Daļa lietas materiālu nesen publiskoti interneta vietnē rokasgramata.com.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas