Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LI direktors: Latvijas negatīvais tēls ir politika, arī Lemberga tiesas prāva

Latvijas negatīvais tēls ir saistīts ar politiku, un arī Ventspils mēra Aivara Lemberga tiesas prāva tiek uztverta ļoti negatīvi, intervijā aģentūrai BNS sacīja Latvijas institūta (LI) direktors Ojārs Kalniņš.

Uz jautājumu, kurš ir negatīvais Latvijas tēls, Kalniņš atbildēja, ka "tas ir saistīts ar politiku, kad valdības mainās un politiķi viens otru apsauc". Negatīvais tēls nāk no Neo atklājumiem, kurus ārzemēs interpretē tā - "tajā gadā, kad Latvijā mēģināja samazināt algas, ir vietas, kur tas netiek darīts, viņš ir atklājis liekulību sistēmu".

Latvijas vārdu saista ar korupciju, ko īpaši pastiprināja "Daimler" skandāls. "Katrā valstī ir korupcija, dažās vairāk, citās mazāk, bet diemžēl par Latviju daļēji tādas domas ir, ka te kaut kādā līmenī korupcija notiek. Pēdējais notikums ar "Dailmer" ir pieņēmums, ka Latvijā kukuļi tiek doti, bet pret to cīnās," paskaidroja Kalniņš.

"Nav šaubu, ka ārvalstu žurnālisti, it īpaši tie, kuri šeit dzīvo pastāvīgi, uztver Aivara Lemberga tiesas prāvu ļoti negatīvi, tāpēc ka nekas nav atrisināts. Ir ļoti lielas aizdomas saceltas, ir milzīga kontraversija, un tas ilgi iet, bet nav lēmuma, vai viņš ir attaisnots, vai viņš ir vainīgs," pavēstīja Latvijas tēla veidotājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas