Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lībijas murgs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
who cares
w
Zanders jau vispār foršs džeks, bet pasākumam nav īsti sekojis...
Jūlis
J
Varu piebilst, ka Kadafi valsts modelis var izrādīties dzīvotspējīgāks par rietumu tirgus sistēmu. Varbūt tieši apzinoties savu nolemtību, rietumu valstis tā kāro uzbrukt Lībijai.
Ministry of Truth
M
"jāsaglabā tirāna aizliegums alkohola tirdzniecībai" Opā. Tad jau visa arābu pasaule ir šī tirāna edikta varā. Rietumu dilemmas ir riebīgas, jo Rietumu politika ir riebīga.
Igors
I
Pareizi vien ir - tā nav nekāda atmoda , bet gatavais murgs. Iejaucoties šādā murgā ar savu palīdzību , nekad nevari zināt ar ko tas beigsies pašam palīgam. Šķiet , jau sen būtu jāsaprot , ka Āfrikā demokrātija Rietumu izpratnē nav iespējama.
urciks
u
Vienmēr ir jāsaprot cēloņsakarības...Ja paskatās uz Āfrikas kontinenta valstīm, tad ļoti daudzās no tām ir nebeidzami pilsoņu kariņi...Kapēc? Tāpēc ka esot šadam kariņam valstī nav valdības...un ja nav valdības, tad var šeptēties derīgo izrakteņu ieguves lauciņā....Kaut kā nav dzirdēts ka lielās naftas kompānijas būtu pārtraukušas savu darbu šadās nemierīgās valstīs....Un nav arī dzirdēts ka būtu spridzinātas naftas ieguves vietas...Secinājums - paši Rietumi vien kurina tos nemierus....Kurā pusē mums būt - kā Rietumu iedzīvotājiem?
aradhana
a
Cilvēki, kuri domā, ka Islama valstī cilvēki varētu vēlēties demokrātiju Rietumu izpratnē, man atgādina tās rūpīgi frizētās un manikīrētās, pusmūža gados bērna balsī čiepstošās dāmītes, kurām šķiet, ka viņu klēpjasunīšiem piemērotākā pārtika ir kakao... Islama pasaulē valda pavisam citi priekšstati par vērtībām, un jebkura Rietumu klātbūtne tur var tikai pasttiprināt vardarbību un haosu.
PATIESĪBā
P
Vai liberālo rietumvalstu rūpju pamatā tomēr nav naftas intereses? Tā kā ISLĀMĀ ļoti maz IESPĒJAMA patiesa DEMOKRĀTIJA, tad pašreizējais režīms Lībijā, iespējams, vēl ir daudz maz humāns salīdzinot ar to, kas varētu būt, ja pie varas nāks radikāļi! Gan Lībijā, gan Ēģiptē iespējams BŪS KĀ IRĀKĀ! kamēr bija HUSEINS, tikmēr bija KĀRTĪBA, TAGAD - ANARHIJA! Diemžēl - īstai DEMOKRĀTIJAI NEPIECIEŠAMA DAUDZ MAZ KRISTĪGA (vai tai līdzīga) KULTŪRA!!! Ir vajadzīgs cits paraugmodelis attiecībās starp cilvēkiem: musulmaņiem Allahs ir viens - varens un bargs tiesnesis - tāpēc arī valdnieks var būt tikai viens - turklāt nelokāms, autoritatīvs, visvarens... (kristieši turpretī runā par Trīsvienību - par vienību daudzveidībā - tā jau ir demokrātijas paraugstruktūra domāšanā un attiecībās)! Visumā - Ēģiptē virzās uz armijas diktatūru - kā jau tradicionāli Tuvajos austrumos. Un nez vai BEZ Kadafi Lībijā būs kas labāks.. vēl ir variants islāma republika - ka Irānā (bet arī tur kaut kādā līmenī tauta apziņā acīmredzot saglabājušies senāki pirmsislāmiskā zoroastrisma elementi, kas ir līdzīga reliģija kristietībai, un tāpēc Irānā iespējama kaut vai kāda, bet republika) Tas, ka cilvēku dzīvībām islāma pasaulē nav vērtība, arī ir acīmredzams. Jautājums - kāpēc liberāļi tik intensīvi visu laiku iestājas par brīvo darba spēka un migrācijas politiku un Turcijas uzņemšanu ES??? lai mums sāktos tas pats, kas tur?! Un ko dos ASV, Francijas un Lielbritānijas plānotais iebrukums Lībijā? Tikai atkal bēgļus uz ES, kuru starpā var būt teroristi!
Mjā...
M
Un?
Illis
I
PSRS sāka brukt, kad pamazām izkurtēja "tēvu Ļeņina-Staļina" iedibināta nedabiska uz bailēm no neprognozējama terora balstīta kārtība, arī nespēja norobežot tautu no pasaules informācijas. Un, bailēm zūdot, atklājās, cik būtiski, ja ne letāli ir bojāta ir mūsu apziņa, kam būtu dabiski jāuztur kārtība, un tas, ka Rietumi ir tikai citādi netīri. Islāma pasaule ir sākusi grīļoties, iespējams, degradējoties reliģijai, atklājoties "tautu tēvu" nedarbiem, un varbūt tur ir piepalīdzējusi gan PSRS, gan Rietumu pasaule. Vai ir kāds ceļš uz "Dieva vietnieku" nepastarpinātu dabiskāku apziņu?
...
.
nu tā jau ir, ka ekonomiskās intereses nosaka, kam palīdzēt... pret ko cīnīties :)
hvz
h
Rietumi nav saskārušies ar dilemmu. Rietumi sāk saņemt ko paši nopelnījuši, ar savu ilgstoši divkosīgo politiku pasaulē. Kāpēc neviens neaizstāv Bahreinas opozīciju?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas