Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lidostā pieķer muitniekus kukuļa pieņemšanas brīdī

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes Iekšējās drošības daļas izmeklētājiem, veicot divus speciālos izmeklēšanas eksperimentus Starptautiskajā lidostā „Rīga”, izdevās konstatēt VID darbinieku kukuļņemšanas faktu. Divas VID amatpersonas ir atzītas par aizdomās turamām kriminālprocesā par atkārtotu kukuļņemšanu grupā.

Procesa ietvaros Rīgas rajona tiesas izmeklēšanas tiesnese pieņēma lēmumu par speciālā izmeklēšanas eksperimenta veikšanu. Tika izmantoti speciāli tehniskie līdzekļi, ar kuru palīdzību tika konstatēts kukuļa nodošanas un pieņemšanas brīdis. Abos gadījumos kukulis 200 eiro apmērā tika pieņemts no kādas trešās personas par iespēju šķērsot muitas zonu, neizejot muitas kontroli. Pēc otrā eksperimenta, veicot kratīšanu pie muitas amatpersonas, nodotā nauda tika atrasta un izņemta.Izmeklēšanas laikā ir noskaidrots, ka abas muitas amatpersonas - vecākie muitas uzraugi, pieņēma kukuļus apmaiņā pret muitas kontroles neveikšanu trešajām personām un ar šiem kukuļiem savstarpēji dalījās.Šobrīd muitas amatpersonas ir atzītas par aizdomās turētām, atstādinātas no amata pienākumu veikšanas un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas