Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Līdz lietas skatīšanai par Latvenergo tarifiem var nākties gaidīt gadu

Līdz lietas izskatīšanai Administratīvajā apgabaltiesā par jaunajiem "Latvenergo" tarifiem var nākties gaidīt gadu, jo pieteikumu izskatīšana pirmajā tiesas sēdē tiek nozīmēta aptuveni viena gada laikā no pieteikuma saņemšanas tiesā, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa.

Kā ziņots, apgabaltiesa 14.martā ierosināja administratīvo lietu pēc divu privātpersonu - Kaspara Ozoliņa un Alda Pauliņa - pieteikuma par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmuma atcelšanu par "Latvenergo" tarifiem, kam jāstājas spēkā šā gada 1.aprīlī. SPRK šobrīd atvēlēts laiks līdz aprīļa vidum paskaidrojumu sniegšanai par pieteikumu.Pēc SPRK paskaidrojumu saņemšanas tiesa varētu noteikt datumu, kad lieta tiks izskatīta tiesas sēdē. Saskaņā ar Trubiņas sniegto informāciju tiesas noslodze ir tāda, ka lieta izskatīšanai tiesas sēdē tiek nozīmēta aptuveni viena gada laikā no pieteikuma saņemšanas tiesā.Trubiņa informēja, ka Administratīvajā apgabaltiesā šobrīd ir saņemti pieci pieteikumi par SPRK lēmuma atcelšanu, ar kuru jaunie "Latvenergo" tarifi apstiprināti.Kā pēdējā pieteikumu tiesā 15.martā iesniegusi privātpersona Ilmārs Poikāns jeb Neo, un šodien tiks lemts par viņa, kā arī par deputātes Ritas Strodes (LPP) un Kristīgi demokrātiskās savienības iesniegto pieteikumu virzību, papildināja Trubiņa. Patlaban lietas pēc šiem pieteikumiem vēl nav ierosinātas.Kā ziņots, no šā gada 1.aprīļa stāsies spēkā jauna AS "Latvenergo" elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas kārtība. AS "Latvenergo" elektroenerģijas tarifus izvērtēja SPRK un atzina, ka nav pamata tos noraidīt.Saskaņā ar jaunajiem tarifiem vairāk būs jāmaksā mājsaimniecībām, kas tērē vairāk. Tarifs būs atkarīgs no patēriņa apjoma gada garumā, un uzskaiti sāks no 1.aprīļa. Par pirmajām 1200 kilovatstundām būs jāmaksā pašreizējais tarifs - 8,25 santīmi par kilovatstundu. Kad šis patēriņa apjoms tiks pārsniegts, tarifs būs 10,74 santīmi par kilovatstundu.Pēc "Latvenergo" aprēķiniem, apmēram 30% mājsaimniecību ikmēneša maksa par elektrību gada griezumā pieaugs vidēji par latu, 16% mājsaimniecību ikmēneša maksa pieaugs vidēji par 4,36 latiem, bet 6% - par vairāk nekā desmit latiem. Puse mājsaimniecību neizjutīs tarifu izmaiņas.Juridiskajām personām, kam nav pienākums pirkt elektrību brīvajā tirgū, no 1.aprīļa tiks piemērota tirgus cena, bet līdzšinējā viena tarifu plāna vietā varēs izvēlēties no trīs.Pēc "Latvenergo" sniegtās informācijas, vidēji no 1.aprīļa tarifs mainīsies par 21%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas