Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Līdz rudenim Parex pircēju nemeklēs

Neraugoties uz Latvijas Bankas (LB) aicinājumiem Parex banku pārdot pēc iespējas ātrāk, valdība pagājušajā nedēļā slēgtā sēdē atbalstījusi pārdošanai piesaistīto ārvalstu konsultantu ieteikumu pircēju aktīvu meklēšanu sākt ne ātrāk kā rudenī. Citās domās ir Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs — banka jāpārdod "pēc iespējas ātrāk par jebkuru cenu", lai iesaldētā valsts un privāto nauda atgrieztos apritē.

To, ka Privatizācijas aģentūra (PA) izskata iespēju apturēt martā ar konsultantiem Nomura International parakstīto līgumu un ikmēneša atlīdzību, Dienai apliecināja PA valdes loceklis Mihails Pietkevičs (TP). Saskaņā ar PA agrāk sniegtajām ziņām Nomura ik mēnesi jāsaņem 60 000 eiro. M.Pietkevičs apgalvoja, ka neviens rēķins vēl nav izrakstīts.

Nomura neesot ieinteresēta bankas pārdošanu vilcināt, jo tās lielākā atlīdzība paredzēta pēc darījuma noslēgšanas. Līgums ir dāsns — divi miljoni eiro, plus 250 000 eiro par ERAB piesaisti.

Dienas avoti liecina, ka pagājušajā nedēļā Nomura, prezentējot ziņojumu par bankas attīstības scenārijiem, ieteikusi valdībai vasarā pircēju nemeklēt, jo tirgū ir klusais laiks un rudenī to nāktos piedāvāt vēlreiz par zemāku cenu.

Investīciju baņķieris Ģirts Rungainis vērtē, ka, neatkarīgi no sezonas "to šobrīd nav iespējams pārdot, nepiemaksājot vai negarantējot". Tas ir saistīts gan ar Latvijas tirgus nepievilcību ārvalstu investoriem ekonomikas stāvokļa dēļ, gan ar ierobežoto interesentu loku, kas varētu gribēt Baltijā pirkt banku. Arī Parex zīmols esot neatgriezeniski sabojāts. "Es kā Latvijas pilsonis arī vēlamā izteiksmē gribētu, lai pārdod ātrāk, bet būsim reāli — kas pirks?" viņš sacīja, prognozējot, ka bankas pārdošana diez vai būs iespējama agrāk par 2011.—2012.gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas