Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Līdz vēlēšanām mudina apmainīt pases, kurām beigsies derīguma termiņš

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) mudina Latvijas pilsoņus līdz Saeimas vēlēšanām apmainīt pases, kurām beigsies derīguma termiņš.

Pārvaldē aģentūrai BNS norādīja, ka laikā līdz vēlēšanām pases derīguma termiņš beigsies aptuveni 5500 pilsoņiem, bet 21 673 vēlētājiem pases derīguma termiņš jau ir beidzies un viņi dzīvo bez derīga personu apliecinoša dokumenta.

"Daļa no vēlētājiem, kuriem pašlaik nav derīgas pases, jau ir iesnieguši dokumentus pases izsniegšanai un personu apliecinošo dokumentu saņems līdz 7.oktobrim. Tomēr Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde aicina vēlētājus pārliecināties, vai vēlēšanu dienā viņiem būs derīga pase," mudināja pārvaldē.

Līdz vēlēšanām pasi iespējams saņemt parastajā kārtībā - 20 kalendāro dienu laikā, kā arī paātrinātā kārtībā - četru vai divu darbdienu laikā. Ja pasi paātrinātā kārtībā nav iespējams saņemt savā teritoriālajā nodaļā, dokumentus var iesniegt un pasi saņemt Rīgas pilsētas nodaļās.

PMLP atgādina - ja cilvēks ilgstoši neiesniedz dokumentus pases saņemšanai, par dzīvošanu bez derīga personu apliecinoša dokumenta viņam var noteikt 25 latu administratīvo sodu.

9.Saeimas vēlēšanas notiks 7.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas