Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lieģis: Gaisa spēku amatpersonas gribēja gūt personisko labumu

NBS Gaisa spēku amatpersonu veiktās dokumentu viltošanas nolūks bija personīgā labuma gūšana. Tā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes teica aizsardzības ministrs Imants Lieģis. Kopumā aizdomas ir par aptuveni 11 amatpersonām.

Tiesa, netiek atklāts, cik daudz naudas ar dokumentu viltošanu izdevies izkrāpt. Pēc ministra domām, tas parāda, ka viņi ir nozaguši naudu valstij un nodokļu maksātājiem, taču viņš atteicās nosaukt par cik lielām summām varētu būt runa, tie gan neesot miljoni latu.

Lieģis pieļauj, ka nelikumības visticamāk notikušas ilgākā laika posmā pirms vairākiem gadiem. Taču viņš arī atteicās izpaust, par kāda ranga amatpersonām ir runa.

Jau ziņots, ka pret vairāk nekā 50 Gaisa spēku amatpersonām sākts kriminālprocess par dokumentu viltošanu. Pārkāpumi konstatēti pirms aptuveni diviem gadiem. Iespējams, ka lieta Ģenerālprokuratūrai tiks nodota jau pēc dažiem mēnešiem, norāda televīzija. Vairākām Gaisa spēku amatpersonām jau piemērots drošības līdzeklis - aizliegums izbraukt no valsts. Savukārt Nacionālo bruņoto spēku vadība uzsver, ka visas šīs amatpersonas turpina dienestu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas