Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lieģis: NATO spēku izvešanu nedrīkst pakļaut laika ierobežojumam

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis Rīgas konferences 2010 diskusijā "Kāda ir NATO spēku izvešanas stratēģija Afganistānā?" uzsvēra, ka NATO spēku izvešanu nedrīkst pakļaut laika ierobežojumiem.

"NATO spēku izvešanas stratēģija nedrīkst būt piesaistīta laika grafikam, jo pretējā gadījumā pastāv risks nesasniegt sākotnējos mērķus – stabilizēt drošības situāciju valstī un palielināt tās institūciju spēju to pārvaldīt," teica I.Lieģis.

Ministrs norādīja, ka nestabilitāte Afganistānā rada draudus drošībai visā pasaulē, tai skaitā Eiropā un Latvijā. Alianses partneriem ir būtiski koncentrēties uz Afganistānas Nacionālās armijas apmācību, lai pēc iespējas drīzāk drošības spēki paši spētu uzņemties atbildību par savu valsti. Esot jābūt visaptverošam pieejai drošības veidošanā, kurā iesaistās gan afgāņi, gan starptautiskā sabiedrība.

Ministrs apliecināja, ka aizsardzības nozares galvenā prioritāte ir Latvijas līdzdalība NATO starptautiskajā operācijā Afganistānā un kontingenta saglabāšana līdzšinējā apmērā. Kā vienu no svarīgākajiem faktoriem Latvijas ieguldījumam NATO operācijā, I.Lieģis uzsvēra Latvijas lomu nodrošinot NATO valstu nemilitāro kravu tranzītu uz Afganistānu.

Afganistānā NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Latvija piedalās kopš 2003.gada februāra, un patlaban operācijā atrodas 175 Nacionālo bruņoto spēku karavīri. Vairāk nekā 30 karavīru dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā valsts austrumos, kur apmāca Afganistānas drošības spēkus. Plānots, ka līdz 2010.gada beigām Latvijas Operacionālās sadarbības padomnieku vienība pabeigs apmācību ciklu un nākamās vienības tiks izvietotas tikai Afganistānas ziemeļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas