Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lielā talka – laba izvēle

Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti uz visas Latvijas lielo talku, kas notiks 18. aprīli.

Tā ir mana iespēja nebūt vienaldzīgai pret Latviju, pret to, kas manā valstī notiek. Tā ir iespēja parūpēties, lai man un citiem šajā valstī dzīvot būtu daudz tīkamāk.

Uzskatu, ka vide ir tā nozare, par kuru lielā mērā, esmu atbildīga es pati. Tā ir mana izvēle un attieksme, izmest atkritumus kādā grāvmalē vai nē, veco elektrotehniku aizvest uz mežu un nolikt kā Ziemassvētku dāvanu zem kāda koka vai nē,  ignorēt apkārt notiekošās akcijas un aicinājumus uzkopt Latviju un taupīt resursus vai gluži otrādi saudzēt un kopt vidi.

Es izvēlos nemēslot, taupīt, domāt par sekām, kad iepērkos, izvēlēties produktus, kas ir videi draudzīgāki un pirkumus līdz mājām nogādāt auduma iepirkumu somā! Izvēlos piedalīties talkās!

Jā, arī man reizēm ir sajūta, ka teju nolaidīsies rokas, īpaši tad, ja kāds pienāk klāt un pasaka: “Ko jūs talkojat un vācat? Es tik un tā nākšu un piemēslošu.” Jā! Diemžēl tā notiek un tad rodas nesapratne, kamdēļ tas tā ir, un vai tiešām ir vērts...

Ticiet man – ir vērts, jo ja nebūs mazumiņa, nebūs arī lielo lietu. Ja nebūs viena tīra, sakopta stūrīša, tad nebūs sākuma arī tīrai un sakoptai valstij.

Es nesaku, ka netalkošu tādēļ, ka kaimiņš netalko, vai tādēļ, ka tik un tā agrāk vai vēlāk kāds piemēslos skaisti sakopto vietu,  es nesaku, ka  nešķirošu atkritumus, tādēļ, ka to nedara pamatskolas direktore, es nesaku, ka turpināšu šķērdēt resursus, jo tāpat reti kurš par to ikdienā piedomā. Es šādas lietas sev nesaku, jo manai neizdarībai par attaisnojumu nevar būt citu negribēšana un nevarēšana.

Mana atbildība pret valsti, vidi, apkārtējiem un sevi sākas tikai un vienīgi ar to, ko ES daru, kā ES rīkojos un kur iesaistos. Turklāt es varu aizrādīt citam neizdarību tikai tad, ja pati esmu darījusi un izdarījusi.  

Aicinu visus izdarīt labu izvēli - piedalīties lielajā talkā un tādējādi dot reālu ieguldījumu Latvijas sakopšanā!

Arī Jauniešu ministru kabinets šajā dienā talkos un paradīs, ka mums ir svarīgi dzīvot sakoptā un tīrā Latvijā.

Ja rodas ieteikumi vides minitrijas aptverošajās nozarēs, ja vēlaties komentēt kādu atgadījumu vai pasākumu, informēt par cūcībām, vai vienkārši kaut ko uzzināt, droši rakstiet: [email protected].


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas