Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Lielākā daļa iedzīvotāju Latviju uzskata par korumpētu valsti

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka dzīvo korumpētā valstī, liecina tirgus un sociālo pētījumu kompānijas GfK Baltic veiktais pētījums. Eiropas valstīs dzīvojošo iedzīvotāju aptaujā atklājies, ka 81% Latvijā aptaujāto uzskata, ka dzīvo korumpētā valstī. Vēl lielāks iedzīvotāju īpatsvars, kas par savu valsti domā tāpat, ir vēl septiņās Eiropas valstīs, piemēram, Polijā pesimistiski noskaņoto ir 93% iedzīvotāju.

Latvijas iedzīvotāji ir arī pārliecināti, ka korupcija būtu jāapkaro valdībai un tai ir jābūt atbildīgai par cīņu pret korupciju - tā domā 90% iedzīvotāju, taču tajā pašā laikā 78% no respondentiem atzinuši, ka netic esošās valdības spējai cīnīties pret kukuļošanu.

Jautāti, vai kukuļdošana ikdienā ir nepieciešama, tikai 26% atzinuši, ka tas nav nepieciešams, bet gandrīz 85% norādījuši, ka kukuļi ir pilnīgi dabiska dzīves sastāvdaļa. Turklāt 37% iedzīvotāju atzinuši, ka devuši kukuli un no šiem cilvēkiem vismaz puse kukuli ir devuši pēdējo 12 mēnešu laikā.

Pētījumā arī noskaidrojies, ka vairāk nekā puse (52%) uzskata, ka nav jēgas cīnīties pret kukuļošanu, un aptuveni 40% uzskata, ka nebūtu gatavi iesaistīties kolektīvā korupcijas apkarošanā, bet 46% uzskata, ka pirms cīņas pret korupciju vispirms labāk apspriestos ar tuvākajiem cilvēkiem, 30% uzskata, ka nedarītu neko.

Pētījums Latvijā veikts maijā, un kopumā aptaujāti 1120 respondenti vecumā no 15 līdz 74 gadiem visā valstī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas