Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lielās pašvaldības palīdzēs ar rēķiniem, bet varētu aizņemties no valsts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Otto
O
Es neatbalstu shadu populismu - segt siltuma rekjinus no pashvaldibas vai valsts naudas! Ja kads nabaks nevar atlauties maksat par sevis patereto - lai vacas uz kadu uukji ar malkas apkuri.
galvenais
g
Vēl kā pozitīvu lietu J.Kalviņš min premjera solījumu neiesaldēt nekustamā īpašuma nodokli, tādēļ arī turpmāk pašvaldības pašas to varēs regulēt.
bāc
b
Nezināju, ka bez Pašvaldību vēlēšanām jau ir nomainījies Valmieras mērs!!!! DIENA rullē...
Valmierietis
V
Nu, Diena! 8. bildē Jānis Baiks nav Valmieras mērs, bet Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektors.
h
Šodien premjers sola, bet kad solījums būs jāpilda.... ? Par kādu autofonda finansējuma palielinājumu var runāt ja nupat "naudas trūkuma dēļ" slēdz ~300 reisu?
KLA
K
Nu, bet tā taču nevar, jo valstij nav naudas!!! Īstenībā, vispār ir grūti iedomāties, kas tagad būs - dēļ tām krīzēm!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Tarifi

Rīga
Siltumenerģijas tarifs galvaspilsētā salīdzinot ar februāri audzis par 28%, taču, salīdzinot ar pērnā gada oktobri, pieaugums ir 65,8%. Šajā gadā dome papildus piešķīrusi 4,5 miljonus latu sociāli mazaizsargātāko iedzīvotāju grupu atbalstam. Līdzekļus galvenokārt plānots izlietot garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa nodrošināšanai, dzīvokļa pabalstiem, kā arī ikgadējam Ziemassvētku pabalstam.

Dzīvokļa pabalsts šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2007. gada pirmo pusgadu, ir audzis par 221%. Savukārt personu skaits, kuras var pretendēt uz sociālo palīdzību, Rīgā ir pieaudzis par 47%.

Daugavpils

Siltumenerģija nākamajā apkures sezonā pilsētā pieaugs par 34%. Šajā gadā apkures pabalstos pašvaldība izmaksājusi 208,2 tūkstošus latu, savukārt uz nākamo gadu pašvaldība plāno šo summu palielināt līdz 532 tūkstošiem latu. Pabalsta apmērs apkurei pensionāriem un un invalīdiem pieaudzis no 13 līdz 20 latiem, savukārt daudzbērnu ģimenēm tas palielināts no 6 līdz 10 latiem uz vienu bērnu, kopā nepārsniedzot 56 latus mēnesī.

Jelgava
Šoziem apkure būs dārgāka vidēji par 25%. Pilsēta pabalstos šogad izmaksās 660,4 tūkstošus latus. 50% no tiem ir dzīvokļu pabalsti. Finansiālu palīdzību gadā saņem vidēji saņem ap 5000 personām. Šajā apkures sezonā plānots palielināt pabalsta apmēru.

Liepāja
Pagājušajā gadā dzīvokļu pabalstu saņēma 4 500 ģimenes, katra vidēji 188,81 latu. Šajā gadā vidējā pabalsta summa pieaugusi un sasniedz 240 latus. Pilsētā palīdzību saņem aptuveni 18% iedzīvotāju, galvenokārt vecuma pensionāri, invalīdi, ģimenes ar bērniem. Ar augustu tiek pabalstītas arī ģimenes, kurās bērnus audzina tikai viens no vecākiem un viņu ienākumi uz vienu ģimenes locekli ir mazāki par 144 latiem. Dome 300 tūkstošus latu atvēlējusi ēku energoefektivitātes programmai. Līdzfinansējumu var saņemt dzīvokļu īpašnieku biedrības.

Ventspils
Ventspilī siltumenerģijas tarifs septembrī pieaudzis par 25,7%. No 2008.gada jūlija dzīvokļu pabalsta apmērs ir noteikts 55% apmērā no maksājamās summas mēnesī par siltumenerģijas patēriņu apkurei dzīvokļa kompensējamajā platībā. Kompensējamā platība vienistabas dzīvoklī ir dzīvokļa kopējās platības apmērā, bet divu un vairāku istabu dzīvoklī ir 27 kv.m uz pirmo personu un 15 kv.m uz katru nākamo. Pabalsts 55% apmērā ir arī par katru patērētā karstā ūdens kubikmetru mēnesī un maksājumiem par karstā ūdens cirkulācijas pakalpojumu nodrošināšanu. Sociālās palīdzības apmērs vienai mājsaimniecībai apkures sezonā palielināsies no 92,18 latiem uz vidēji 102,25 latiem. Savukārt pabalsta saņēmējiem kopumā tarifa izmaiņas radīs personīgās maksājuma daļas palielinājumu par 15,5%.

Jēkabpils

Ar 4.oktobri siltumenerģijas tarifa pieaugums būs 30%. Tas nozīmē, ka vidējās 1kv.m apkures izmaksas būs ap 1,16-1,36 latiem. Prognozējams, ka patērētāju maksātspēja šajā ziemā nepārsniegs 75%, kas siltumenerģijas piegādātājam radīs naudas ieņēmumu deficītu 456,9 tūkstošus latu. Pie šādiem rādītājiem jau apkures sezonas sākumā siltumapgādes uzņēmuma ieņēmumi nesegs kurināmā izmaksas, kā rezultātā var tikt pārtraukta dabas gāzes piegāde. Sociālās palīdzības pieauguma apmērs ar oktobri varētu būt orientējoši 22 tūkstoši latu.

Valmiera
Vidējais siltumenerģijas tarifa pieaugums patērētājiem ir 22,75%. Pagājušajā apkures sezonā vidējā apkures cena bija 0,61 lats par kv.m, šogad varētu būt ap 0,75 latiem par kv.m. Paredzēts palielināt personu loku, kas var pretendēt uz dzīvokļu pabalstiem.

Jūrmala
Dzīvokļa pabalsts apkures sezonā varētu pieaugt no 85-97 latiem uz 105-117 latiem, kas šogad pilsētas budžetā papildus prasīs 9 000 latu, bet 2009.gadā būs nepieciešami 335 000. Palielināts varētu tikt arī pabalsts kurināmā iegādei no 105-125 latiem uz 125-145 latiem.

Avots: LLPA un pašvaldību sniegtā informācija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas