Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lielveikalā aiztur divus uzņēmējus atmazgātas naudas saņemšanas brīdī

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes darbinieki otrdien pieķēruši divus uzņēmējus legalizētās naudas saņemšanas brīdī, informē VID Komunikācijas daļa. 

Finanšu policijas pārvaldes darbinieki pārtvēruši divus uzņēmējus brīdī, kad tiem tika nodoti naudas līdzekļi 6260 latu apmērā. Minētā naudas summa tika legalizēta, izmantojot noziedzīga grupējuma pakalpojumus, kas ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu nodarbojās jau no 2009.gada un laika posmā līdz 2010.gada augustam fiktīvos darījumos ir apgrozījis kopumā 2,5 miljonus latu, tādējādi valsts budžetam nodarot zaudējumus gandrīz 436 000 latu apmērā. 

Naudas nodošanu vienā no Latvijas lielākajiem tirdzniecības centriem īstenoja viens no shēmas organizatoriem un starpnieks. Uzņēmēji, kuriem bija jāsaņem legalizētie naudas līdzekļi, darbojās būvniecības nozarē un, pēc izmeklētāja rīcībā esošās informācijas, naudas līdzekļi, iespējams, bija paredzēti aplokšņu algu izmaksai 15 uzņēmuma darbiniekiem. 

Noziedzīgais grupējums naudas atmazgāšanai izmantoja shēmu, kas VID Finanšu policijas izmeklētājiem jau ir labi pazīstama, proti, shēmas klientu PVN atskaitēs tika iekļauti faktiski nenotikuši darījumi ar fiktīviem uzņēmumiem, lai iegūtu tiesības uz PVN atskaitījumu, tādējādi samazinot nodokļu maksājumus valsts budžetā. 

Izmeklēšanas laikā VID izdevies identificēt deviņas personas, kas, iepriekš vienojoties par noziedzīgo funkciju sadalīšanu un materiālā labuma apjomu, tika iesaistītas noziedzīgās shēmas darbā. No tām ir aizturētas piecas personas, kas ievietotas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Divi no galvenajiem shēmas organizatoriem tika aizturēti 2010.gada 30.novembrī brīdī, kad tie devās vērot hokeja spēli Arēnā "Rīga", bet vēl viena shēmā iesaistītā persona šajā pašā dienā tika aizturēta lidostā "Rīga", kad tā mēģināja pamest valsti, plānojot doties uz Gruziju. 

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta. Šis ir jau trīspadsmitais grupējums, kura darbību šogad apturējusi VID Finanšu policijas pārvalde.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas