Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lielveikalu tīklam piederošā kravā viltoti Adidas apavi

Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot kādam lielveikalu tīklam piederošas kravas pārbaudi, ir atklājis 2070 sporta apavu pāru ar viltotu „Adidas” preču zīmi. Apavu kopējā vērtība ir gandrīz deviņi tūkstoši latu. Preču īpašniekam ir uzlikts naudas sods 800 latu apmērā, bet apavi konfiscēti.

2009.gada 27.jūlijā, veicot kādam lielveikalu tīklam piederošas kravas, kuras izcelsmes valsts ir Ķīna, pārbaudi Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā, VID darbiniekiem radās aizdomas par iespējamiem intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem. Kravā atradās  sporta apavi ar „Adidas” preču zīmei līdzīgu grafisko attēlu - šķērssvītrām uz apavu mēles un labā sāna. VID vērsās pie „Adidas” preču zīmes īpašnieka pilnvarota pārstāvja Latvijā ar lūgumu sniegt atzinumu par to, vai iepriekš minētajā kravā atrastie sporta apavi ar šķērssvītru grafisko attēlu pārkāpj preču zīmes īpašnieka- „Adidas”, intelektuālā īpašuma tiesības un vai ir kontrafakti. Preču zīmes īpašnieks atzinumā norādīja, ka atklāto sporta apavu iepakojums un tehniskais noformējums neatbilst oriģinālajiem „Adidas” produktiem, un apavi ir atzīstami par kontrafaktiem un nav izlaižami brīvam apgrozījumam.

2009.gada 14.septembrī par konstatēto pārkāpumu preces īpašniekam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, un, izskatot lietas materiālus, VID pieņēma lēmumu par sporta apavu 8861,37 latu vērtībā konfiskāciju un naudas soda piemērošanu 800 latu apmērā.

Pēc lēmuma pieņemšanas administratīvajā lietā prece ir mainījusi juridisko statusu un kļuvusi valstij piekritīga. Par turpmāko rīcību ar to lems Valstij piekritīgās mantas realizācijas komisija un preču zīmju īpašnieki vai pārstāvji atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas