Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Liepāja piesaistīs mediķus, apmaksājot mājokli

Liepājā piecu gadu laikā iecerēts realizēt projektu, lai pilsētai piesaistītu jaunos mediķus, palīdzot viņiem risināt dzīvokļu īres jautājumu, kā arī piešķirot pārcelšanās pabalstu, ar atsauci uz Liepājas domi ziņo BNS. Liepājas dome ceturtdien atbalstīja projektu "Cilvēkresursu piesaistes programma veselības aprūpei Liepājā".

Projekta īstenošanai no 2008. līdz 2012.gadam būs nepieciešams pašvaldības līdzfinansējums 350 tūkstoši latu. Projektu īstenos Liepājas Reģionālā slimnīca. Paredzēts, ka jau šogad Liepājai varētu piesaistīt piecus jaunus mediķus. Liepājas dome norādīja, ka slimnīcai jau šobrīd esot grūti nodrošināt laicīgi pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi, jo trūkst dažādu specialitāšu ārstu. Šādos apstākļos esošie ārsti strādājot pārslodzes režīmā, esot arī gadījumi, kad iekšējās konkurences trūkuma dēļ mediķi nav ieinteresēti pilnveidot savas prasmes. Dati liecina, ka lielākā medicīniskā personāla daļa Liepājā ir vecumā virs 45 gadiem (58% ārstu un 83% medmāsu). Slimnīcā norādīja, ka bez reālas un aktīvas jaunu speciālistu piesaistīšanas programmas tuvākajā laikā iespējama situācijas tālāka pasliktināšanās, jo daudzi ārsti ir pirmspensijas vai pensijas vecumā. Slimnīca izstrādājusi iekšējo nolikumu par īres maksas segšanu jaunajiem deficīto specialitāšu ārstiem, kas paredz pilnīgu īres izdevumu segšanu pirmajā darbības gadā un pakāpenisku slimnīcas segtās daļas samazināšanu par 10% katru nākamo gadu. Ārstiem, kas pārceļas uz patstāvīgu dzīvi Liepājā, slimnīca sniegs vienreizēju pārcelšanās pabalstu 3000 latu apjomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas