Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Liepājas VUGD zvanus par lecējiem no tilta saņem regulāri

Pagājušajā gadā Liepājas Tirdzniecības kanālā noslīkuši četri cilvēki un viens no Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta (VUGD)iespējamiem risinājumiem, lai traģisku negadījumu nebūtu tik daudz, ir kanāla krastos un uz abiem tiltiem izvietot glābšanas riņķus, kā arī videonovērošanas kameras, vēsta portāls liepajniekiem.lv 

Arī policija atzīst, ka jebkuri papildu drošības pasākumi kanāla rajonā būtu atbalstāmi.

Kā norāda Liepājas domes izpilddirektora vietnieks Didzis Jēriņš, kanāla krastos izbūvētajā promenādē ir gan glābšanas riņķi, gan videonovērošanas kameras. Visur tās uzstādīt nav iespējams, atzīst D. Jēriņš.

"Glābšanas riņķu izvietošana uz tiltiem būtu viens no variantiem, kā cilvēki operatīvi varētu sniegt palīdzību nelaimē nonākušajiem, jo zvanus par lēcējiem no tilta saņemam regulāri," spriež VUGD Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 1.daļas komandieris Romāns Andrijauskas. Viņš norāda, ka šī ideja apspriesta arī civilās aizsardzības komisijas sēdē. Galvenā problēma ir glābšanas riņķus izvietot tā, lai tos nesabojātu vandāļi, taču nelaimes brīdī tie būtu viegli pieejami.

"Arī kanāla novērošana ar videokamerām nebūtu slikts variants. Ne vienmēr nelaimes brīdī ir klāt aculiecinieki, kas var izsaukt palīdzību. Ja būtu kameras, operatīvie dienesti varētu ātrāk reaģēt un sniegt palīdzību," uzskata VUGD pārstāvis.

Vairāki glābšanas riņķi kanāla malā ir izvietoti promenādē iepretim mūzikas klubam "Fontaine". Promenādes izbūves laikā 2008.gadā ir uzstādītas vairākas metāla trepes, lai nelaimē nonākušie no ūdens var nokļūt krastā, kā arī nelielas barjeras, kas norobežo kanāla malu, informēja Jēriņš. Viņš piebilda, ka promenādes rajonā tuvākajās nedēļās tiks uzstādītas papildu videonovērošanas kameras. Pašvaldības pārstāvis uzskata, ka visur glābšanas riņķus izvietot nav iespējams, norādot, ka cilvēku rīcība nav prognozējama.

Glābšanas riņķi Tirdzniecības kanāla krastos nav izvietoti posmā starp abiem tiltiem, ka arī uz tiltiem.

Nedēļas sākumā kāds jaunietis Liepājā no tramvaja tilta tīši ielēca Tirdzniecība kanālā.

Kā informēja I. Andrijauskas, jaunietis nolēcis uz kanāla ledus, kas brīnumainā kārtā zem viņa svara nav ielūzis. Kā informēja policija, jaunietis bijis alkohola un, iespējams, arī narkotisko vielu reibumā. Pirms VUGD darbinieki devušies uz notikuma vietu, pārgalvīgais jaunietis ar savu paziņu palīdzību sveiks un vesels jau bija ticis krastā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas