Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Lietuvas amatpersonas olimpiskās spēles Ķīnā neapmeklēs

Lietuvas prezidents Valds Adamkus un premjers Ģedimins Kirkils neapmeklēs Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju. Prezidenta preses sekretāre Rita Grumadaite aģentūrai BNS ceturtdien paziņoja, ka Lietuvas valsts galva sastāda vizīšu plānu tuvākajam laikam un iespēja apmeklēt Pekinas olimpisko spēļu atklāšanu netiekot izskatīta.

"Es domāju, ka olimpiskajām spēlēm ir jānotiek un nevajadzētu jaukt politiku ar sportu. Olimpisko spēļu ideja taču ir miera saglabāšana visā pasaulē. Tajās piedalās dažādas valstis ar dažādiem režīmiem," viņš pauda prezidenta nostāju.

Arī Lietuvas premjers Ģ.Kirkils radiostacijai Žiniu radijas sacīja, ka olimpisko spēļu ceremonijas neapmeklēs, jo politikai neesot jātraucē spēļu norise. Viņš uzskata, ka, izrādot solidaritāti Tibetai, valstu galvām nevajadzētu piedalīties olimpisko spēļu atklāšanā.

Arī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess nebrauks uz Pekinu, lai klātienē noskatītos olimpisko spēļu atklāšanas un slēgšanas ceremoniju.

Savukārt Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips paziņojis, ka dosies noskatīties Pekinas olimpiādi atvaļinājuma laikā kopā ar ģimeni un uz sava rēķina. Viņš teica, ka neplānojot apmeklēt atklāšanas ceremoniju, taču tas neesot jāuzskata par boikotu.

Jau ziņots, ka Latvijas augstākās amatpersonas vēl nav skaidri pateikušas, kā rīkosies.

Vasaras olimpiskās spēles Ķīnas galvaspilsētā notiks no 8. līdz 24.augustam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas