Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lindermans nosūta deputātiem un ministriem vēstuli DP šefa vārdā

Otrdien, 14.jūnijā, Saeimas deputātus pārsteigusi interesanta vēstule - to parakstījis Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks, bet tās teksts ir sekojošs: "Pateicamies jums par ilggadējo un sekmīgo sadarbību ar mūsu iestādi. Daram zināmu, ka jūs esat ieteikti apbalvošanai ar Triju Zvaigžņu ordeni.

"Šis teksts, ko esot saņēmuši visi Saeimas deputāti, drukāts uz A4 formāta baltas lapas, kuras augšējo daļu rotā oficiālie DP rekvizīti. Vēstules datēta ar šā gada 11.jūniju, bet Saeimas kancelejā tās pienākušas 14.jūnijā no rīta.Īsajā tekstā ir vairākas kļūdas. To "ar cieņu" parakstījis it kā J.Reiniks, vēstuli rotā arī viņa paraksts. Kā _Dienai _atzina vairāki deputāti, kas vēstuli saņēmuši, tā bijusi ievietota parastā aploksnē, kurai uzlīmēta marka, adresāts rakstīts ar roku. Jau saņemot vēstuli, esot bijis skaidrs, ka tas ir viltojums.

Par vēstulēm informēts DP priekšnieks, kurš atzinis, ka tās ir viltotas. DP sākusi pārbaudi.

Neoficiālā informācija liecināja, ka tas, iespējams, varētu būt nacionālboļševiku līdera Vladimira Lindermana organizēts sūtījums kā savdabīgs un cinisks sveiciens komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā.

V.Lindermans aģentūrai LETA apstiprinājis, ka šā gada 11.jūnijā viņš izsūtījis dažiem deputātiem, ministriem un ierēdņiem vēstules DP priekšnieka Reinika vārdā. Ar savu rīcību viņš vēloties pārbaudīt Latvijas demokrātiju - viņu interesējot, vai viņš saņems tādu pat sodu, kādu saņēma DP darbinieks, kurš nesen jokojot bija izsūtījis vēstuli Latvijas premjera vārdā. V.Lindermans gribot uzzināt, vai visiem Latvijas iedzīvotājiem ir tiesības jokot vai šādas tiesības ir tikai kādai priviliģētai šķirai.

Jau vēstīts, ka nesen Kristīne Alberte saņēma premjera Valda Dombrovska (JL) parakstītu vēstuli, kurā viņa apsveikta ar titula "Latvijas māmiņa" iegūšanu un "Ministru kabineta vārdā" viņai izteikta pateicība. Viltus vēstuli bija sūtījis kāds paziņa, kurš strādā Drošības policijā, un viņš vēlējies sievieti izjokot.

(pievienota 6.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas