Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LKF parādi esot atdoti, jo pārdots īpašums Jūrmalā

Visi Latvijas Kultūras fonda (LKF) parādi, kas tika lēsti ap 60 tūkstošiem latu, šobrīd ir nomaksāti, jo tā vadītājs Pēteris Bankovskis tomēr ir pārdevis nekustamo īpašumu Jūrmalā un no iegūtās naudas norēķinājies ar visiem ziedojumu un stipendiju saņēmējiem, stāsta fonda valdes locekle Vaira Strautniece. Fondam jēgu viņa vairs neredzot, jo, tā kā tam atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, ziedotāju vairs neesot. Arī pats P.Bankovskis Dienai apliecināja, ka visi parādi ir nomaksāti. Vaicāts, kad viņš domā sasaukt fonda dibinātāju kopsapulci, lai lemtu par tā likvidēšanu, P.Bankovskis atbildēja: "Jā, kaut kas jau jādara, būs tas pasākums jāveic."

Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja direktore Klāra Radziņa apliecināja, ka 4.jūnijā no LKF ieskaitīti aizkavētie 4000 latu. Ziedojums, kas domāts muzeja sudraba kolekcijas kataloga izdošanai, fondā bija ienācis jau pērn janvārī. Muzejs LKF iesūdzēja tiesā, un 18.jūnijā bija paredzēta tiesas sēde par dāvinājuma līguma izpildi, saka K.Radziņa un piebilst: "Tas, ka cīņa bija tik gara, gan ir slikti." No LKF atgūta arī pēc privātas iniciatīvas tapusī dzejniekam Imantam Ziedonim domātā stipendija 2772 latu apmērā. Stipendijas iniciatoru pārstāve Sarmīte Ēlerte sacīja, ka jūnija beigās vai jūlija sākumā dzejnieks naudu beidzot saņēmis. Nauda domāta, lai varētu samaksāt par medicīnas personāla klātbūtni un I.Ziedonis varētu strādāt.

Kā rakstīts, P.Bankovskis par nekustamo īpašumu Lielupē pašā jūras krastā, ko pats savulaik no LKF nopircis par 200 tūkstošiem latu, pērn rudenī vēlējās 2,29 miljonus eiro (1,61 milj. latu), bet vēlāk cenu pazeminājis līdz 1,7 miljoniem eiro. Datorizētajā zemesgrāmatā redzams, ka galu galā īpašums kādai privātpersonai maija beigās pārdots par miljonu eiro jeb 700 tūkstošiem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas