Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LM: "māmiņu algas" varētu samazināt, bezdarbnieku pabalstus skart nedrīkst

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kristine
k
piekriiity lasiiitaaajas komentaaram. ada sajuta,ka daudzi no tiem,kas te raxta nerubi,ka ir but sobriid par jauniem vai toposhiem vecaakiem. jo izskatas,ka daudziem no jums na berninju vai tiesham tie ir izaugushi!
kristine
k
manupraat,grieztus air var ieviest,tachu visma jabut kaut kadam robezhaam. ja maminja audzina bebiti viena,tad ar 350 LS nu nepietiks,jo visa slietas,kas nepiecieshamaas berniem nav tik leetas un to vajag daudz. ja ir abi vecaaaki,tas protams ir labaak, bet kapec jaciesh ir gimenem ,neskatoties uz to,kads ir vinju finansialasi stavoklis,ja valsts ir pakaljaa musu milja parlamenta deel. mums ir parlamentaaa republika un mes sobrid ejam vel leilakaa pakaljaa. katram ir tiesibas sanemt to pabalstu ari miljonaariem, ir daudzi no vieniiem ,kas ar savu galvu un pratu nopelnijushi to naudu, a rko vinji ir sliktaaki par tiem,kas slinko un neko nedara? protams,tagad laiki ir gruti,bet vienalga. miljonari nav vainigi pie taa,ka musu valdiiba ir riktigs aunu bars!
lasiitaaja
l
ir maternitates pabalsts, paternitates pabalsts, ko sanjem ari attiecigais dzimums no saviem ienakumiem un ir VECAKU pabalsts, ko maksa lidz berninja viena gada vecumam, un tas ir tikai normali, ka sho tresho pabalsta veidu aprekjina vai nu no ta berninja vecaka ienakumiem, kuram ir lielaki, vai kurs strada, vai idelai butu - ja izrekjinato videjo no abu vecaku ienakumie, jo bebiti jau uztur abi! Un tie, kas kaunas te - ka sho vecaku pabalstu aprekjina no teta berninja naudas, tad vai nu jums nav berninju, vai nu tie ir jau izaugushi lieli, un jus nespejat stadities prieksha ka jutas jauni - toposho vecaki! Nevajag salidzinat pagatni ar tagadni! Es uzskatu, ka tas ir tikai normali, ka VECAKU pabalstu aprekjina no ta vecaka naudas - kam lielaka, jo mes nezinam, kas notiks ritdien! Ja nu shis vecaku pabalsts paliek par vienigo ienakumu avotu gimene? Lai vai cik labs darbs butu, ikvienu skar samazinashana, un jau rit var palikt bez darba!
Astrida
A
Vai vislabåk un finansiali izdevigi nebutu izveidot jau tagad Latvijas pilsonju masu kapus?
saule
s
Nu protams, ka visi vārījās uz tām tētiņalgām. Tūkstošus pelnīja, sieva caca pa solāriju, bērns ar omi, bet papucītis darbā. Bet saņem tētiņalgu tūkstošiem latu no budžeta. Tas ir tāds absurds, kas varēja notikt tikai Latvijā. Laikam jau šlesers bēnus tajā brīdī plānoja, kad to pieņēma. Nu visi slauca valsti, cik varēja. VISI. Tāpēc tagad esam pie tukšas siles.
Peka
P
Šajā tekstā ir neprecizitāte (...Pabalstam nav noteikta maksimālā robeža...) Patiesībā pabalsta griesti ir noteikti, tikai tādi normāliem cilvēkiem neredzami un nesaprotami, kā daudz kas cits šajā trešās pasaules valstī. Proti, ir noteikta maksimālā dienas izpeļņa, no kādas tiek rēķināts pabalsts. Šis fakts gan, protams, netiek afišēts. Un nevienu neinteresē, ka māmiņa ir godīgi maksājis valstij nodokļus par katru nopelnīto latu. Man, piemēram, valsts šādi pamanījās brutāli nospert ievērojamu summu, šādā interesantā veidā aprēķinot māmiņu algu. Un zinu vairākus citus cilvēkus, kas arī ir saskārušies ar šādu pašu situāciju.
Anse
A
Un daži dikti jau uzvilkušies. Ir ļoootii daudz ģimenes, kur Tēti tik par kādiem 50 -200,-Ls pelna vairāk kā sievas. Tad nu dižā starpība. Tādu, kas pelna n-tos tūkstošus, var atrast augstākājās aprindās - tajās, kur kāds sakars ar poltiku, ar visām nebūšanām, ko mēs katru dienu uzzinam (valdes, projekti utt). un pieņemsim tādu situāciju: A ģimenē sieva pelna 200, bet vīrs - 400. B ģimenē otrādāk: sieva - 400, bet vīrs - 200. Tad kāpēc būtu diskrimācija: A ģimene saņem tik 200, bet B - 400??!!! Kāpēc uzreiz tiek mainīts kopējais budžets tikai dēļ dzimuma, lai gan pirms tam abas bija = situācijā?
Anse
A
Un tad kāpēc vecāku nodokli rēķina gan no Tētu algām, gan no Mammu? Tad lai uzreiz izlemj - tikai sievietēm tas jāmaksā, jo viņas g.k. pieskata bērnus... Un kāpēc man, ja nodokļi maksāti 10 gadi pēc kārtas, tagad būti ierobežojumi, ka dzemdēt drīkst ik pēc 3-5 gadiem?? Takš savs uzkrājums jau ir - lai rēķina no tā. Bet bērnu audzinu abi. Drīzāk optimālais būtu, ja ņemtu VĒRĀ VIDĒJO NO ABU VECĀKU IEMAKSĀM. Kāds ģimenes budžets ir, tāds paliktu. Jā, un tajos gadījumos, ja t.s. mamma atsakās no Mazuļa - pieskata Tētis (vai šķiršanās). Nevarēs Tētim neko maksāt??
Anse
A
Tā. Ja ģimenē ir vairāki bērniņi, līdz ar to mamma daudz ir pa mājām, nākas ņemt slimības lapas mazajiem vai nevar atļauties ņemt tādus darbus, kur 10-12 stundas jāstrādā, jo pie mazajiem arī jāskrien - tad šiem nav ko sapņot par nākamo, ja?? Jo, protams, sievietei sociālie būs mazāk maksāti. Un, nedod Dievs, sieviete pēdējos mēnešus atlaista - arī par pabalstu jāaizmirst? jo Tētus nevar ņemt vērā..:(
Anse
A
Hmm. Tu tā raksti, it kā Latvija pabalstos izmaksātu 2x vairāk kā Norvēģija! 1) 44 nedēļas starp citu ir 10 mēneši (nevis 8)!! Un pie tam atmaksājot 100%!!! 2) 52 nedēļas ir 11 mēneši - un tad Jūs saņemat 80%!!! Abi gadījumi ir tuvu mūsējai 3) un tie griesti Norvēģijā noteikti ir tādi, ka ar tadiem pat vidusmēra iedzīvotājam būtu gana.. Un nav jāpiesienās pie pabalsta kā tāda. Zviedrijā arī ir pabalsts, kur nauda seko bērnam. Par Arābu Emirātiem vispār nerunāsim, kāda tur paradīze.. A bezdarbniekiem (neatceros, kurā valstī) tas pabalsts bija tāds kārtīgs, ka ģimenēm vai gadu neparko nav jādomā! Mums ne tuvu tam.
ig
i
Mans piemeers par Norvegiju bija domats tikai un vieniigi, lai paraditu to, ka valsts, kurai IR nauda (Norvegija) nevar atlauties taadu maminju/teevu pabalstu sisteemu kaada ir Latvijaa, kur valsts ienakumi ir galvenokart no nodokliem (kurus viena dalja pamanaas arii nemaksaat - es sheit domaju taa sauktaas aploksnu algas). Valsts nevar dziivot paari saviem liidzekliem!
Inese
I
piekriitu Repshem, 'maaminju algu' apreekjina no taa vecaaka ienaakumiem, kas auklee beerninju. Kuraa valstii veel ir iespeejams, ka abi vecaaki straadaa un veel sanjem 'maaminju algu' un beerninju auklee kaiminjiene????
DaBl
D
kāpēc tikkai daļa so labi pelnoso tevu audzina bērnus? Visi tak strāda!Jo vel par maz.Jāsaņem tam,kas sēž ar bērniņu majās.Jo biezi ir ta k a tevs,māte strāda,bet mājās aukle! Ir jābūt robežai!
common
c
common, nepilni 8 kilo tēvu saņem šos pabalstus, cik no viņiem saņem tos milzonīgos tūkstošus??? Labprāt uzzinātu cik ir visādu amatpersonu, ierēdņu, kam algas vēl nav samazinātas zem 1,5 kilo, mandomāt, krietni vairāk. Algas griestus valsts darbā strādājošiem un ietaupīsim nepajokam.
mja
m
un Repsem par tetinu algam piekritu.... bija pazinas, kas pelnija menesi vairakus tukstosus un labi paritukusi bez visiem pabalstiem sievas jau entos gadus netsrada, bet tetinu algas savaca, taa ari sakot, ka jaizsuc no valsts viss, ko vien var.... pretigi.... neiet runa par gadijumiem, kad tevs sanem pari simtus vairak par mati, bet tiesam loti turigiem cilvekiem, kam vel nav gana.... piekritu te kadam, kas eprieks rakstija, ka valsts bankrota prieksa, ne tikai tapec, ka izsaimniekota, bet ari tapec, ka ir daudz tadi individi izsuceji

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

fgfg

Pēdējos gados māmiņu algas pārvērtušās par tētiņu algām.

Einārs Repše. Lasiet plašāk


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas