Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LM par 77 miljoniem latu prasa palielināt finansējumu bezdarbnieku pabalstiem

Lai nodrošinātu bezdarbnieku pabalsta izmaksas šajā gadā, valsts budžeta grozījumos papildu jau ieplānotajiem 100,6 miljoniem latu Labklājības ministrija ir pieprasījusi vēl 77 miljonus. To intervijā aģentūrai BNS pastāstīja labklājības ministrs Uldis Augulis.

Augulis uzsvēra, ka papildu finansējuma nepieciešamību ietekmē gan pieaugošais bezdarbs, gan LM priekšlikums pagarināt bezdarbnieka pabalsta izmaksas periodu līdz deviņiem mēnešiem no 1.jūlija. Ministrs arī norādīja, ka vienošanās par papildu līdzekļu piešķiršanu bezdarbnieku pabalstu izmaksu nodrošināšanai valdības līmenī jau ir panākta.

"Ir vienošanās valdībā, ka šim postenim [bezdarbnieku pabalstiem] izdevumi tiek palielināti par 77 miljoniem latu," skaidroja ministrs.

Līdzekļus šāda palielinājuma nodrošināšanai paredzēts segt no iepriekšējo gadu uzkrājuma, kā arī no ieņēmumu palielinājuma, samazinot iemaksu likmi pensiju sistēmas 2.līmenī no 8% līdz 2%.

Jau vēstīts, ka Latvijā bezdarba līmenis pēdējos mēnešos strauji pieaug - gada sākumā tas bija 7%, bet pirmo divu mēnešu laikā pieauga līdz 9,5%. 22.martā reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā sasniedza jau 10,4%, kas nozīmē, ka bez darba bija jau 113 tūkstoši cilvēku.

Ekonomikas ministrijas un Finanšu ministrijas jaunākās prognozes liecina, ka šogad bezdarba līmenis Latvijā varētu sasniegt 13,6% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vai pat būt nedaudz lielāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas