Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LM par paziņojuma izplatīšanu krievu valodā izsaka mutisku aizrādījumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
a
a
Jo vairāk spiedīsiet, jo mazāk runāšu latviski.
sirmais
s
Visādi izdomājos un tā arī nesapratu,esi vai neesi muļķis.
AL
A
Atnāks Nils un ievedīs kārtību!
pene
p
1) izdomāt problēmu 2) varonīgi to pārvarēt Visās valstīs lielākā vai mazākā mērā izpaužas ekonomiskā krīze. Mums ekonomiskās krizes nav, mums pēkšņi sākas paranoidālas bailes, ka mūsu valoda izmirs, ja mēs informēsim kādu daļu(40%) no mūsu VALSTS iedzīvotājiem, viņiem saprotamā veidā.
Paija
P
Slava Valodas centram! Piešķirt visvisādus bonusus Valodas centra darbiniekiem, jo viņi strādā psiholoģiski smagu darbu.
edgars
e
Valsts valodas centru atbalstu! Te ir Latvija, nevis Krievija.
Zīlite
Z
Te nav runa par kontaktēšanos ar ārzemju mēdijiem, bet gan par kontaktešanos ar Latvijas mēdijiem. Un pilnīgi saprotams būtu, ka visiem valsts pārstāvjiem, savu amatu pildot, būtu jālieto tikai latviešu valoda *izņēmums, kā jau teica, tur, kur tas pieļaujams, ir kontakti ar ārzemēm). Jo LATVIEŠU valoda taču ir tā valoda, kurā mušu "valstij" būtu "jārunā". Un protams, mums visiem, ja esam apzinīgi latvieši, ikdienā būtu jālieto tikai latviešu valoda (jā, arī darba vietā, tirgū, veikalā.....). Ja kāds cilvēks, kurš pastāvīgi dzīvo Latvijā, neprot MŪSU valodu, tad tas ir viņa pienākums, to iemācīties, un nevis mans pienākums, runāt ar viņu ne savā valodā. Tādēļ arī piekrītu Studentam Berlīnē un citiem, kuri pauž šo domu.
Archa Valm.
A
Es uzskatu, ka tas ir totāls stulbums no VVC puses. Preses relīze nav nekāds lietvedības dokuments. Tad jau jāsoda arī par runāšanu ar krievu medijiem krievu valodā, par bukletu izdošanu svešvalodās, par mājas lapu uzturēšanu svešvalodās un galu galā - par runāšanu pa telefonu no valsts iestāžu telefoniem svešvalodā un vispār - kontaktēšanos ar ārvalstu medijiem viņiem saprotamā valodā, piemēram, sniedzot kādu interviju angliski vai nosūtot informāciju pa e-pastu angliski. Vajag vispirms padomāt, KAS IR PRESES RELĪZE PĒC BŪTĪBAS un tad ķerties pie likuma burtiem.
Teodors
T
Drizāk atbildīgām amatperson[am sadot pa muti, nevis izteikt "mutvārdu aizrādījumu".
Students Berlīnē
S
Valodas centrs pilda savu pienākumu. Pilnīgi atbalstu Kursīti. Bez neliela spiediena krievi latviski nemācīsies. Vai Berlīnē arī iestādes ar viņiem komunicē krieviski? Taču nē! Un es arī gribētu, lai šeit Berlīnē iestādes ar mani komunicētu latviski, bet tikai kļūtu smieklīgs, ja tikai izteiktu šo ideju! Tātad: Ja esi Vācijā, runā vāciski, ja esi Latvijā - runā latviski!
Jānis L.
J
Kauns Labklājības ministrijai! Vai gribat, lai atgriežas padomju laiki? Ja jau šeit ir krievu laikraksti, tad to redakcijām jāprot komunicēt latviešu valodā, nevis Latvijas valstij un iedzīvotājiem ar vietējiem krieviem un to organizācijām, laikrakstiem u.tml. jākomunicē krieviski. Galu galā, te nav Krievijas guberņa!
un vēl
u
jaunpilsoņiem ,protams, arī ir savs viedoklis, bet nevajaga uzdoties par latvieti tomēr.
un vēl
u
varu teikt tikai vienu, kopš valodas centrs sācis pienācīgi pildīt savus pienākumus, pat daudzi nelojālie krievvalodīgie sākuši runāt latviski ,un dzīve kļuvusi vieglāka vismaz Rīgā. Ne ar mīlestibu , ne pierunāšanu , ne draudzīgumu to nevarēja panākt - kam tāds naivums un vājums- viņu izpratnē? Tik ar stingru likuma spēku un sekošanu tā izpildei var ko panākt un rezultāti ir!
vienīgi
v
valodas centrs laiku pa laikam atsvaidzina ierēdņiem-mankurtiem atmiņu, ka te ir Latvija. Paldies viņiem! !!! Bet kad tas reiz beigsies???
Haris
H
Kursītis-zaķītis laikam ir aizmirsis, ka ar varu mīļš nekļūsi. ===================== Taisni neticami, cik lielā skaitā no latviešu gēnu dzīlēm atkal un atkal atdzimst mīksti, glumi, iztapīgi smaidītāji, kuri domā, ka ikvienam, kurš nicina Tevi, Tavu kultūru un valsti, ielīst varēs palielinot iztapības intensitāti. Tā kā "Līvu" jaukajā "Zušu dziesmiņā". Un Jūsu melnais humors, pieminot "Stokholmas sindromu" ir vienkārši burvīgs. Man, piemēram, jau sen šķiet, ka tieši Jums līdzīgie sirgst ar šo sindromu!:))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas