Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LNB vēl nesaka, vai papīrfabrikā atrastas viņu grāmatas

Latvijas Nacionālā bibliotēka joprojām nevar pateikt, vai Līgatnes papīrfabrikas teritorijā atrastās retās grāmatas ir piederējušas bibliotēkai un no plašākiem komentāriem pagaidām izvairās.

Laikraksts “Telegraf” trešdien ziņoja, ka kāds lasītājs Līgatnes papīrfabrikas teritorijā atklājis vairākas makulatūrā nodotas retas grāmatas, kas savulaik piederējušas Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB). Par to liecina bibliotēkas zīmogs grāmatās. Lasītājs laikrakstam stāstījis, ka viņam izdevies izglābt pagājušā gadsimta sākumā izdotu Raiņa dzejoļu krājumu latviešu valodā, kā arī senus Rīgas domes darbības pārskatus un citas vērtīgas grāmatas.

Lasītājs antikvariātā noskaidrojis, ka šādas grāmatas cena ir sākot no 50 latiem. Līgatnes papīrfabrikā “Telegraf” uzzinājis, ka grāmatas pārstrādei nodevusi LNB un tas vairākas reizes noticis arī iepriekš. Līgatnes papīrfabrikas pārstāvis Pēteris Treimanis gan Dienai sacīja, ka šādu informāciju apstiprināt nevar. “Uzņēmums ir sazinājies ar LNB un šobrīd informācija tiek pārbaudīta, tomēr, lai neradītu baumas, plašāk situāciju nekomentēšu,” sacīja P.Treimanis.

Arī LNB direktors A.Vilks no plašākiem komentāriem atturas, norādot, ka nav iepazinies ar faktiem, tomēr solīja rakstisku ziņojumu sniegt šodien vēlāk vai rīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas