Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

LNO ar orķestra mūziķiem nevienojas par algas palielināšanu

Latvijas Nacionālās operas (LNO) vadība ceturtdien nav vienojusies ar orķestra mūziķiem par algas palielinājumu un grasās lūgt tiesu izvērtēt pieteiktā streika likumību, ziņo BNS. Tā pēc tikšanās ar orķestra pārstāvjiem žurnālistus informējusi LNO izpilddirektore Selga Laizāne.

LNO vadība ceturtdien plāno Centra rajona tiesā iesniegt prasību, jo uzskata, ka orķestra mākslinieki līdz streika pieteikšanai nav izvērtējuši citas konflikta atrisināšanas alternatīvas, turklāt prasība par algas palielināšanu iesniegta tieši streika pieteikšanas dienā, kas neesot pieņemami.

Tiesai pieteikums jāizskata līdz iecerētā streika sākuma dienai - 22.novembrim, bet līdz tam turpmākas sarunas mūziķiem ar operas vadību nenotikšot - viss atkarīgs no tiesas lēmuma. Pašlaik arī notiekot iespējamā rīcības plāna izstrāde, kā rīkoties tālāk, taču viņa atturējās izpaust tā saturu.

Tikšanās laikā operas vadība orķestra arodbiedrībai piedāvājusi izveidot izlīgšanas komisiju, taču tā šo piedāvājumu noraidīja, jo streiks jau ir pieteikts un viņi izveidojuši streika komisiju.

Laizāne gan norādīja, ka iespējamība, ka nākamnedēļ varētu notikt paredzētās izrādes, ir minimāla.

Savukārt orķestra neatkarīgās arodbiedrības pārstāvis Modris Laizāns žurnālistiem klāstīja, ka no vadības cerēja sagaidīt kādus kompromisus situācijas risināšanai, taču tie nav sagaidīti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas