Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

LNT tiešraidē notiks Valsts prezidenta amata kandidātu debates

Šovakar raidījumā "LNT Ziņu Top 10" tiešraidē notiks izvirzīto Valsts prezidenta amata kandidātu - Valda Zatlera un Andra Bērziņa (ZZS) - debates, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja radījuma veidotāja, telekompānijas LNT pārstāve Ingūna Sermole.

Izvirzītie Valsts prezidenta amata kandidāti LNT tiešraidē plkst.19.10 atbildēs uz nozaru ekspertu un skatītāju jautājumiem - kādēļ viņi kandidē, kādas pārmaiņas sola un kādu redz valsts tuvāko nākotni.

Ikviens tiek aicināts iesūtīt savu jautājumu prezidenta amata kandidātam uz e-pasta adresi "[email protected]", norādot savu vecumu, dzimumu un nodarbošanos.

Kā ziņots, 24.maijā plkst.17 beidzās Valsts prezidenta amata kandidātu pieteikšana Saeimā.

Pieteiktas ir divas kandidatūras - pašreizējais Valsts prezidents Zatlers, kuru solījušas atbalstīt "Vienotības" frakcijas 33 deputāti un astoņu deputātu lielā opozīcijā esošā apvienības "Par labu Latviju" (PLL) frakcija, kā arī septiņi opozīcijā esošās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti, tātad kopā 48 deputāti.

Pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kopīgās valdes un frakcijas sēdes pieci ZZS Saeimas frakcijas deputāti paziņoja, ka Valsts prezidenta amatam izvirzīs eksbaņķieri, Saeimas deputātu Bērziņu. Bērziņu nolēmuši virzīt Jānis Vucāns, Iveta Grigule, Aivars Dronka, Kārlis Seržants un Staņislavs Šķesters.

Lai Valsts prezidents tiktu ievēlēts, nepieciešama 51 deputāta balss.

Plānots, ka Valsts prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks 2.jūnijā.

Par izvirzītajiem kandidātiem būs jābalso vienlaikus aizklātā balsošanā ar vēlēšanu zīmēm.

Ja pirmajā vēlēšanu kārtā neviens nebūs ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu, tad par visiem kandidātiem balsos otrreiz. Ja arī tad neviens netiks ievēlēts, vēlēšanas turpinās, izslēdzot ikvienā turpmākajā vēlēšanu kārtā to kandidātu, kas iepriekšējā kārtā ieguvis vismazāk balsu. Vēlēšanas turpinās, līdz viens no kandidātiem iegūst ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu.

Ja Valsts prezidenta vēlēšanu pēdējā kārtā neviens kandidāts nebūs ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu, būs jārīko jaunas vēlēšanas. Kandidatūras jaunām vēlēšanām būs jāizvirza ne vēlāk kā piecas dienas pēc pēdējās vēlēšanu kārtas.

Jaunām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimas Prezidijam būs jāsasauc Saeimas sēde ne agrāk kā desmit dienas un ne vēlāk kā 15 dienas pēc pēdējās vēlēšanu kārtas.

Ja arī jaunu vēlēšanu pēdējā kārtā neviens kandidāts nebūs ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu, atkārtoti rīkos jaunas vēlēšanas.

Zatleram prezidenta pilnvaru termiņš beigsies 2011.gada 7.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas