Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Londonā un Dublinā referendumā piedalījušies 505 vēlētāji

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Libra
L
Ļoti labprāt piedalītos referendumā, bet man sestdien bija jāstrādā, un domāju, ka tā tas bija daudziem UK. Bet! Lāpēc vēl līdz šim Latvijā nav iespējas balsot internetā??? Igaunijā taču ir tādas iespējas. Tad arī piedalījušos skaits referendumā būtu pavisam savādāks. Taču diez vai tas ir valdošās kliķes interesēs.
No Zviedrijas
N
Man nevienam nav jātaisnojas - bet dažiem paštaisnajiem šeit nekaitētu zināt, kāda ir Latvija realitātē ārpus tās robežām. Citādi jūsu komentāri atgādina par tiem, kas mucā auguši un caur spundi barojušies.
->
-
Pati esi dīvaina zviedru sēne, nevis latviete! Tas jādara un sitas. Neizdarības taisnošanās vien un savu pakaļu nevari izkustināt!
No Zviedrijas
N
Es biju gatava maksāt 50 Ls par biļeti uz Stokholmu plus pārējās ceļa izmaksas un pavadīt vienu dienu ceļā (izbraukt 9.40 un atgriezties mājās 20.00 - 6 stundas ceļā), lai piedalītos referendumā vēstniecībā, diemžēl nebija iespējams nopirkt biļeti atpakaļceļam - vilcieni sestdienas vakarā bija pārpildīti. Balsošana pa pastu ir tik dīvaina - tev iepriekš jābrauc pašam vai jāsarunā kāds cilvēks, vai jānoalgo kurjers, kas nogādā tavu pasi vēstniecībā, lai tu saņemtu balsošanas dokumentus balsošanai pa pastu. Un tas protams jādara darba dienā darba laikos. Izceļojošo ienaidniekiem - ja es nedzīvotu un nestrādātu valstī, kur maksā algu, no kuras ir iespējams iztikt, tad es nevarētu "piemest" iztikai un zālēm saviem vecākiem Latvijā, no kuriem viena medikamentiem nepieciešams ap 60-70% no viņa pensijas apmēra katru mēnesi un otram ir invalīda pensija zem 60 Ls mēnesī. Es nevarētu arī palīdzēt citiem saviem radiniekiem, kuriem es palīdzu. Un jā, kā gan es varētu apmaksāt savu bērnu izglītošanos augstskolās? Meitas bijusī klasesbiedrene un draudzene Latvijā šogad nevarēja uzsākt mācības augstskolā, jo ģimenei nav tam nepieciešamo līdzekļu. No plika patriotisma paēdis un apģērbies nebūsi un rēķinus nesamaksāsi. It īpaši, ja tavu dzīvi nosaka likumdevēji, kurus kontrolē nu jau visiem zināmās "stipendijas" - acīmredzot arī pašiem likumdevējiem ar valsts algu un patriotismu nepietiek (cik ironiski). Bet kā smejies - ne likumdevēju ar vai bez stipendijām ne arī to, kas te uzskata, ka man vajadzētu atņemt Latvijas pilsonību - jūsu varā nav atņemt man ne manu latvietību, ne arī manu mīlestību un piederību manai tautai un manai dzimtajai zemei.
Silor to Sestdienis
S
Pilnīgi piekrītu, jo Referendums izgāzās tikai pasivitātes dēļ...dēļ tiem, kuri neaizgāja vēlēt...!
Sestdienis
S
Es pilnīgi piekrītu, ka vajadzētu izdarīt izvēli - vai nu Latvijas pilsonis ar visiem no tā izrietošajiem pienākumiem un tiesībām, vai svešinieks. Tas ir tāpat, kā dzīvot kopā ar mīļāko, lai gan neesi vēl izšķīries ar laulāto sievu un pat negrasies to darīt.
Silor to Sestdienis
S
Latvijas pilsonība ir devusi viņiem iespēju to visu darīt daudz maz legāli u n pilsonība paredz arī dažus pienākumus pret pilsonības valsti, ne tikai tiesības. Žēl, ka tādiem nevar atņemt pilsonību, lai tad pieprasa sev alternatīvo statusu Lielbritānijā vai Īrijā.
Tauta ir pateikusi NĒ
T
Tauta ir pateikusi NĒ šiem grozījumien, tādēļ šī sasaukuma laikā Saeimai nevajadzētu te neko jaunu izdomāt.
Sestdienis
S
Man šķiet, ka daudz latviešu Īrijā dzīvo diezgan tālu no Dublinas, tāpat kā Anglijā - no Londonas, un aizbraukt uz vienīgo iecirkni valstī patiešām nav vienkārši. Turklāt viņi savu dzīvi izlēmuši veidot svešā valstī - strādāt, iepirkties, atpūsties, veidot ģimeni, audzināt bērnus, celt māju... nav brīnums, ka viņiem daudz vairāk interesē, kāds ir sods par ātruma pārsniegšanu uz viņa angļu ciema galvenā ceļa nekā tas, kas ir rakstīts Latvijas Satversmē. Domāju, ka par vismaz 10% (~150 tūkst.) balsstiesīgo latviešu vēlētāju tieši minēto iemeslu dēļ var aizmirst, aprēķinot potenciālo vēlētāju skaitu.
Silor to kuks
S
Vai tad pa visā Londonā un Dublinā ir tikai 500 LR pilsoņu....??? Es esmu vienās Saeimas vēlēšanās vēlējis Sanktpēterburgā, jā, ziedoju tam dienu, bet kur problēma. Nesaku, jau ka no kaut kādas Edinburgas jābrauc uz Londonu vēlēt, bet pilsētas transports Londonā ir pat ļoti labs.
cik
c
saprotu, tad varēja balsot īrieši arī pa pastu. Šī elektorāta daļa, kas noteikti būtu balsojusi par, arī izšķīra to, ka nepietika. Tādā veidā vēl vairāk attālinot to dienu, kad varēs atgriezties sakārtotā dzimtenē.
kuks > silor
k
Nekad neesmu aizstāvējis tor migrantus, bet tagad gan viens otrs pār strīpu šauj. Ja kāds no mums dzīvotu Rīgā un piem. vēlēšanu iecirknis būtu tikai viens un Daugavpilī sazin kādā tur ūķī, kur par daugavpilietis apmaldītos. Paskatītos cik tad būtu nobalsots.
Silor
S
Te nu redzams, ka aizbraucējus vispār nekas izņemot naudu neinteresē, laikam tie desmiti tūkstošu, kas tur dzīvo vergoja kaut kur sestdienā, vai arī gulēja piedzērušies...pasaules staiguļi...
Laine
L
Sanāk tā, ka šie tautieši ir palielinājuši vēlētāju skaitu, bet paši praktiski nepiedalās. Ja tā nebūtu, tad mē būtu ļoti tuvu vajadzīgajām balsīm un tās varbūt arī savāktu.
ak
a
ļoti labi, viņi ir tie iztrūkstošie - jau nobalsojuši ar savu aizbraukšanu, Cimdaram atliek tik pieskaitīt visus aizbraukušos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas