Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Loskutovs gatavs startēt vēlēšanās

Aleksejs Loskutovs, kurš nolēmis iet politikā un paziņojis par iestāšanos Aigara Štokenberga dibinātajā partijā _Sabiedrība Citai politikai, _apzinās, ka daļa sabiedrības šo soli neatbalstīs. Taču principā neesmu no bailīgajiem, _Dienai _sacīja A.Loskutovs. Plānots, ka viņš startēs Saeimas ārkārtas vēlēšanās, ja tādas notiks.

Pats A.Loskutovs neatbild uz jautājumu, kas viņu interesē vairāk – Saeimas vai pašvaldību vēlēšanas, kas notiks jau 6.jūnijā, taču viņš nav gatavs startēt eiroparlamenta vēlēšanās.

“Tas atkarīgs no partijas nostājas, kur startēšu, es esmu gatavs piedalīties vēlēšanās,” teica pērn no amata atbrīvotais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs. Viņš zaudēja amatu, kad atklājās, ka iestādē pazudusi nauda, kas tika izņemta kriminālprocesu ietvaros.

A.Loskutovs trešdien pirmo reizi publiski uzstājās kā politiķis. Tas notika žurnālista Jāņa Dombura vadītājās debatēs “Kas notiek Latvijā?” sabiedriskajā televīzijā. Viņš atzina, ka tā viņam ir pilnīgi jauna pieredze. Uz politiķiem jau skatās citām acīm, es brīžiem varu apbrīnot cilvēkus, kas var daudz runāt un ne īpaši daudz pateikt, savu jauno lomu citu politiķu vidū vērtēja bijušais KNAB šefs. 

“Apzinos, ka bija daudz cilvēku, kas mani atbalstīja un juta līdzi, un nebūt ne visi no viņiem atbalsta manu pašreizējo izvēli, bet tā ir mana izvēle un es to uztveru kā lielisku iespēju turpināt darīt kaut ko valsts labā.”

Dienu informēja SCP preses sekretārs Kaspars Funts, ja notiks Saeimas ārkārtas vēlēšanas A.Loskutovs startēs tajās, taču, ja tādu nebūs, viņš tiks iekļauts tuvāko – pašvaldību vēlēšanu sarakstā.

SCP kongress notiks 14.martā, kad varētu kļūt skaidrāks, kāds numurs būs A.Loskutovam partiju vēlēšanu sarakstā citu partijas biedru vidū.

A.Loskutovs pamatojis, ka SCP iestājas, jo šī ir partija, kas ir gatava realizēt pārmaiņas Latvijā, lai izvestu valsti no ekonomiskās krīzes un atjaunotu taisnīgumu. SCP ir apvienojušies dažādu nozaru kompetenti eksperti un šai partijai ir izsvērts piedāvājums krīzes risināšanai gan ekonomikā, gan citās iedzīvotājiem svarīgās jomās, uzskata bijušais KNAB šefs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI:

Politologs Jānis Ikstens:

"Situācijā, kad vienai daļai vēlētāju ir svarīgi jauni politiskie līderi, tad Aleksejs Loskutovs, kurš ieguvis mocekļa un varoņa oreolu, ir ieguvums partijai. SCP šobrīd noteikti ir vairāk ieguvēja nekā zaudētāja, jo būsim reālisti – pagaidām Štokenberga/Pabrika projektam ir salīdzinoši īpatnēja uzbūve. Ir partija, ir biedri un ir darba grupas, kurā darbojas partijai it kā pietuvināti cilvēki. Viņi juridiski nav partijas biedri, bet sabiedrībai liek domāt, ka šie cilvēki ir partijas atbalstītāji, simpatizētāji, piemēram, Ingrīda Blūma, Ivars Lācis, kuri viens pēc otra sāk birt nost un partijā nestājas. Līdz ar to, ja pamana šo te niansi, tad jāsecina, ka SCP partijā nav ļoti daudz tādu redzamu ļaužu.

Protams, arī A. Loskutovam var ko pārmest, it īpaši pēc Indras Veipas notiesāšanas, ka nebija līdz galam savedis kārtībā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju. Bet paša A. Loskutova mērķus šobrīd ir grūti komentēt, jo nav skaidri zināma viņa motivācija – vai simpatizē šie cilvēki, partijas politiskā platforma, kura pagaidām gan ir diezgan nekonkrēta, personiska atriebība vai kas cits."


Latvijas Fakti direktors, sociologs Aigars Freimanis:

Potenciālo partijas ieguvumu vai zaudējumu ir grūti nomērīt šobrīd. No attāla punkta raugoties, izskatās, ka mentāli un vizuāli Loskutovs iederas SCP – labā nozīmē viņu var uztvert kā līdzīgu Štokenberga kungam, kas personificē šo partiju. Turklāt viņš noteikti pārstāv opozīciju valdošajai koalīcijai vienā konkrētā nozarē. Teikt, ka partijai tas ir ļoti liels ieguvums, ir pāragri. Tas ir atkarīgs no viņa kā jauntopoša politiķa – ko viņš darīs, cik būs konkurētspējīgs diskusijās un cik intelektuāli veikls viņš būs, kas opozīcijas politiķiem ir īpaši svarīgi. Katrā ziņā A. Loskutovs noteikti nav tas cilvēks, kas partijai iepūtīs jaunu, līdz šim nezināmu dzīvību.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas