Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Loskutovs Juridiskās komisijas lēmumu uzskata par nelikumīgu, apstrīdēs to

Atbilstoši interešu konflikta novēršanas likumam Saeimas Juridiskās komisijas deputāts Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) nevarēja piedalīties balsojumā par manu atbrīvošanu no amata, šādu viedokli Dienai pauda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs, kas uzreiz pēc svētku brīvdienām sola vērsīties Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izskatīt Dz.Rasnača pieļauto pārkāpumu.

Kā norādīja KNAB vadītājs, viņš savulaik nolēmis atstāt spēkā KNAB darbinieku lēmumu Dz.Rasnača administratīvā pārkāpuma lietā, ko deputāts bija iepriekš pārsūdzējis. "Līdz ar to attiecībā uz mani Dz.Rasnačs nevar pieņemt nekādus lēmumus, jo tiem nav juridiska spēka," uzskata A.Loskutovs. Par šo situāciju viņš piektdien no rīta informēja arī Juridiskās komisijas locekļus, taču viņi "ignorēja likumu par interešu konflikta novēršanu".

Līdz ar to uzreiz pēc svētku brīvdienām A.Loskutovs vērsīsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izskatīt administratīvo pārkāpumu, ko pieļāvis Dz.Rasnačs, balsojot par A.Loskutova atbrīvošanu no amata. KNAB vadītājs aicinās prokuratūru vērst arī Saeimas uzmanību uz minēto pārkāpumu.

"Es informēšu arī Saeimas vadību, lai tā izvērtē, vai šādos apstākļos var lemt par manu atbrīvošanu no amata," sacīja A.Loskutovs.

Viņš pauda cerību, ka prokuratūra noteiks iestādi, kurai būtu jāizskata Dz.Rasnača pārkāpums. "Ja šis jautājums neskartu mani personīgi, tad šādu pārkāpumu izskatītu tieši KNAB," piebilda A.Loskutovs. Viņš arī pauda cerību, ka "Saeimas vadībai ir pietiekamas juridiskās zināšanas, lai neizskatītu Saeimas plenārsēdē lēmumu, kam nav juridiska spēka".

Jau ziņots, ka Saeimas Juridiskā komisija piektdien sēdes turpinājumā, kas sākās plkst.19, ar septiņām koalīcijas deputātu balsīm atbalstīja lēmumprojektu par A.Loskutova atbrīvošanu KNAB priekšnieka amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Juridiskā komisija atbalsta Loskutova atbrīvošanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas