Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LP skaidro, kā sūtījumiem rakstīt adreses

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
veta123
v
KAD ŠIE NOTEIKUMI STĀSIES SPĒKĀ??? VECIE ZAUDĒJA SPĒKU 1.KOTOBRĪ, JAUNO NAV....
garoza
g
es arī esmu blondīne. Tagad vajag vērienīgu reklāmas kampaņu par TV, apmēram kā LDz, lai varētu naudu norakstīt.
AD
A
Te var redzēt SKAISTU PIEMĒRU birokrātijas labirintam: ""...projekts nodots saskaņošanai ministrijām, Latvijas Pašvaldību savienībai, Nacionālajai Trīspusējai sadarbības padomei un Valsts kancelejai...", kurš kā rādās, nav gājis mazumā. Par pastu šķiet atbild TIKAI un VIENĪGI Satiksmes ministrija. Kāda velna pēc veids, kā rakstīt adresi, ir "jāsaskaņo" ar citām ministrijām, Pašvaldību savienību, mistisko Trīspusējas sadarbības padomi un ... Valsts kanceleju? Kas ļaunums celtos, ja šāda "saskaņošana" nenotiktu?
x
x
A kā lai zin, kurš miests tagad kurā novadā?
lūriķis
l
Labi vēl ka pasta indeksi pagaidām paliek vecie.
Bo
B
Es arī laikam esmu blondīne, kaut arī esmu vīrietis. Otro reizi pat nemēģināšu lasīt.
latgaļs
l
Nekū jūs nezinat! Reforma taisīta maskēšanās nolūkā. Savējie sapratīs, a naidnieki lai groza galvas cik grib, vienalga nesapratīs kur pie mums kāda adrese. Vot teiksim, lai viens naidnieks tagad atšķir, kurš ir rihtīgis Olaones novads- tas, kurš "Olaines nov. 1", vai kurš "Olaines nov. 2". Tāpat Kalnciema lauku teritorijas 1 un 2, tāpat Skrundas lauku teritorijas 1 un 2, tāpat Lažas pagasti- pirmais un otrais... Vobšem, visss kā boļševiku laikos naidnieku maldināšanai slepenas militārās pilsētas, ķipa Saratov-25
Zigis
Z
"adresācijas objekti ir apriņķis, republikas pilsēta, novads,..." =============== Kas vēl par apriņķiem? Vai Segliņš atkal baltvīnu dzēris, ka šilierējas tas, kā nav, un būt nevar! Nekur, nevienā reformas punktā nav runas par apriņķiem, bet ja tādus taisīs, tad tā jau būs cita reģionālā reforma. Vēl no šīs reformas visi sū..i tikai priekšā, un jau grib iebraukt vēl lielākā purvā. Es piemēra pēc apskatījos Aizkraukli - izrādās tagad jāraksta "Liepu iela 2, Aizkraukle, Aizkraukles pagasts, Aizkraukles novads! Stulbums, un tikai!
Roze
R
Lasīju 2 x. Laikam esmu blondīne
Jā,
J
mani arī tas interesē: kā tagad vienā vārdā saukt Vidzemi, Latgali, Zemgali un Kurzemi? Agrāk tie bija novadi. Bet tagad?
Aste
A
nu re, ja saņemas, tad var arī uzrakstīt astēm un kukaiņiem saprotamā valodā:)
ddt
d
aplams vārds tāds apriņķis (no krievu - okrug) senāk bija Rūjienas apriņķis, tagad ir novads, bet apriņķis laikam būs Vidzeme. kautkāds kūlenis tiem valodniekiem iznācis un kā ar 4 Latvijas novadiem???
Izlasīju
I
jaunos skaidrojumus un piemērus. Galīgi neatbilst Valsts valodas centra izstrādātajiem noteikumiem, kas bija spēkā līdz šim. Piemēram, nav ne vietas apzīmējumu lokatīvā, ne mājvārdu pēdiņās, kā arī adresāta personvārdu rakstība vispār nav pieminēta. Jaunais latviešu valodas pidžins bez locījumiem. Lai jums veicas, tumsoņi!
leo
l
Pēdējais teikums rakstā ir "Latvijas pasta mājas lapā var iegūt informāciju par to, kā turpmāk rakstāma pasta adrese uz aploksnēm." Tur arī ir detalizēti skaidrojumi un virkne piemēru
trabants
t
starp citu, LP majas lapa nav atrodasm, kaa to rakstit!!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Kā jāraksta adrese uz aploksnes. Latvijas pasta dotie piemēri 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas