Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LPS: Ķekavas pašvaldību nevar atlaist steidzamības kārtā

Latvijas Pašvaldību savienība uzskata, ka Ķekavas pagasta padomi nevar atlaist, piemērojot paātrinātu procedūru.

“Pašvaldības atlaišana Latvijā ir ārkārtas gadījums, kas prasa rūpīgu un vispusīgu izvērtējumu,” tā teikts Pašvaldību savienības vēstulē Saeimai, kurā lūgts deputātus nelemt par pašvaldības atlaišanu steidzamības kārtā.

Aģentūrai BNS Jaunsleinis norādīja, ka "jautājums par pašvaldības atlaišanu ir ļoti, ļoti, ļoti.. trīsreiz ļoti nopietns". "Ne par velti šis jautājums ir parlamenta kompetencē. Es domāju, ka katra pašvaldības atlaišana ir ārkārtējs gadījums un šeit jāizturas ļoti uzmanīgi," viņš pauda un aicināja deputātus izvērtēt, vai šajā gadījumā ir pieļauti juridiski pārkāpumi, vai valdības lēmums par atlaišanu ir politiski motivēts.

"Paskatoties uz deputātu sastāvu Ķekavā, redzams, ka tur, izņemot vienu deputātu, pārējie ir parlamentā pārstāvēto partiju biedri. Saeimas frakcijas obligāti aicinās savus partijas biedrus no Ķekavas, un tur notiks diskusija," sacīja Jaunsleinis.

Ķekavas pagasta padomes atlaišanu par būvniecības atļauju nelikumīgu izsniegšanu 28.martā atbalstīja valdība, kas Saeimai to lūdza skatīt steidzamības kārtā, kas nozīmē, ka Saeima lēmumu var pieņemt divos lasījumos.

Ķekavas pagasta pašvaldības padomei pārmet būvniecības atļauju izsniegšanu teritorijās, kur šāda būvniecība ir aizliegta, prettiesisku lēmumu pieņemšanā, kas nodarījusi zaudējumus vismaz 67 miljonu latu apmērā. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija atklājusi, ka prettiesiski izsniegtas vismaz 79 būvatļaujas.

Ķekavas pagasta padomes deputāti atzinuši savus pārkāpumus un valdības sēdes laikā norādīja, ka tie radušies “viņu speciālo zināšanu trūkuma dēļ un pārāk paļaujoties uz Būvvaldes speciālistu un jurista sagatavotajiem projektiem, kā arī iespējamas tīšas maldināšanas un dokumentu viltošanas dēļ.”

Trešdien jautājumu par Ķekavas pagasta padomes atlaišanu skatīs Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, bet ceturtdien tas iekļauts Saeimas darba kārtībā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas