Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LTV tomēr rīkos priekšvēlēšanu debates, taču papildus naudu tām neprasīs

Latvijas Televīzija (LTV) tomēr rīkos desmit priekšvēlēšanu debašu ciklu, trešdien laikrakstā _Diena _publicētā intervijā norāda LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Pēc viņa teiktā, LTV vēl cenšas aplēst, cik desmit raidījumu cikls izmaksās, taču jebkurā gadījumā tas tikšot finansēts no pašas LTV iekšējām rezervēm un papildus valsts nauda šim mērķim netikšot prasīta.

Kad izskanēja informācija, ka LTV naudas trūkuma dēļ šogad nerīkos priekšvēlēšanu debates Milžu cīņas, premjers pieļāva, ka papildu finansējumu šim mērķim varētu rast. Tomēr LTV to neprasīšot. E. Kots gan uzsver, ka "mēs prasīsim apsardzei un prasīsim daudz kam citam".

E. Kots intervijā skaidri neatbild, vai LTV priekšvēlēšanu debatēs tiks izmantots Milžu cīņu formāts. "Tiks dota iespēja uzstāties tiešraidē iespējamiem kandidātiem un, protams, ka klāt tiks pieaicināti, iespējams, žurnālisti, iespējams, tiks izmantotas jaunas tehnoloģiskās iespējas - skatītāji varēs iesūtīt jautājumus, maksimāli panākt to, ka šī nav tikai žurnālistu debate, ka pati auditorija varētu piedalīties," saka E. Kots.

No E. Kota atbildēm izriet, ka debašu veidošanā būtiska loma netiks atvēlēta žurnālistam Jānim Domburam. Viņam esot izteikts piedāvājums vadīt premjera kandidātu debates, tomēr, vaicāts par pārējiem raidījumiem, E. Kots atbild, ka raidījumu vadītāju loks tiks paplašināts. Viņaprāt, žurnālisti, kuriem pašlaik ir līgums ar LTV, spēj novadīt priekšvēlēšanu debates. Kā piemērotus vadītāja kandidātus E. Kots min, piemēram, Gundaru Rēderu un Arno Jundzi.
Uz jautājumu, kāpēc LTV vadība tik ļoti negrib debašu vadīšanu uzticēt J. Domburam, E. Kots atbild, ka J.Domburs LTV strādā tikai uz autora līguma pamata. "Jānis Domburs vienmēr visur, kur vien ir iespējams, ir publiski paziņojis, ka visu dara pats. Viņam nav nevienam jāatskaitās. Šis priekšvēlēšanu laiks, šajā periodā visa atbildība tiek prasīta tikai un vienīgi no manis, un man ir jādeleģē šī atbildība tiem cilvēkiem, kas strādā televīzijā," saka E. Kots. Savukārt žurnālistam Kārlim Streipam, pēc E.Kota domām, nevar uzticēt priekšvēlēšanu debašu vadīšanu, jo viņš esot saņēmis "ļoti daudz politiskās simpātijas".

Interviju lasiet trešdien Dienā vai šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas