Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LU šogad nepalielinās maksu par studijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ululiņš
u
Kāda starpība - teologs vai sektants...
Ieva
I
Teoloģija un teologi nav nekas slikts, īpaši Latvijā, kur ārdās sektanti, jautājums, tiešām tas, kāda īsti ir tā programma: vai absolvents būs papagailis vai arī cilvēks, kas pie vajadzības spēs konsultēt gan ārstus, gan bāriņtiesas, gan arī reālas tiesas, ja indivīds savus darbus un nedarbus aizbildina ar ticību.....
drakons
d
Būtu labāk nevis sēdējis netā un anonīmi bļaustījies, bet kopā ar saviem studentu priekšstāvjiem aktīvi piedalījies optimizācijas plāna izstrādē. Ja studenti nebūs iesaistīti, tad beigās nāksies kost pirkstos par to, ko Auziņš studentiem liks priekšā.
puks
p
Samaziniet algas, jo dažam labam tās ir lielākas kā prezidentam unprotams par kvalitāti ir jādomā!
Študents
Š
Un kam tad valdībā bija jāaizstāv augstskolu intereses? Taču jau Koķei, kas teicamnieces padevībā ne tikai necīnījās pret šo nejēdzību, bet vēl atbalstīja, lai tikai izkalpotos Godmaņa acīs. Bet viņai jau nebija laika, bija ministrijai sekatanti jāvervē.
ululiņš
u
Cālītis jau tikai viens. Nu, varbūt kaut kādā mērā arī Taivāns, bet tam tēvs bija mācītājs...
Ieva
I
Cik saprotu, tad viens no pret Cālīti vērstajiem pārmetumiem bija tas, ka šis Teoloģijas fakultātē taisa cilvēkus, kas pārzina reliģijas un ar tiem saistītos aspektus, nevis, kā melnsvārčiem liekas, ka vajadzētu, mācītājus.
Lelle
L
He! Austrijas augstskolās ceturkšņa maksa ir ~300-500 EUR atkarībā no izvēlētās specialitātes un programmas, protams ir arī prestižās, kuras maksā dārgi. Mana meita arī pošas projām...Aizbrauks visa jaunatne, kas baros tos penšus?!
ululiņš
u
Bet kas finansē veselu Teoloģijas fakultāti? Pāvests? Arhibīskaps? Ja valsts un baznīca ir šķirtas, valstij nav jāfinansē jaunu svēto tēvu taisīšana.
lusps
l
Joprojām lielākā daļa Latvijas Universitātes studentu maksā par studijām. Tas nav normāli. Tas nav labi. Pret to jāprotestē. Tāpēc liekēdis - Mārcis Auziņš - kas saņem algu uz STUDENTU rēķina ir jāpadzen. Par rektoru labāk vēlēt studentu!
Ieva
I
Vispār kaut kā īsti nepielec: ja var ticēt masu mēdītājos izskanējušajai informācijai, tad universtitāte par "valsts" studentiem pieprasa vairāk, nekā liek maksāt privātajiem, taču arī privātajiem tā maksa ir oi-oi-oi...., bet ja paskatās nodrošinājumu ar tehniskajiem līdzekļiem un studiju materiāliem, tad kaut kas ir tur, kur pasniedzējam mācīšana nav pie kājas.....
Smiekls
S
Nu sāciet beidzot ar optimālu telpu noslogojumu, lai auditorijas ir aizpildītas no rīta līdz vakaram. To var izdarīt vairākas esošās fakultātes saliekot vienās telpās un tas arī jādara nevis ķerties uzreiz pie cilvēkiem.
Daina
D
Un visas tās nevajadzīgo vīzdegunīgo sekretāru ordas. Ekonomikas un vadības fakultātē vien pie katras katedras 5-6 nogarlaikojušās kundzītes.
tādi esam
t
«Ar to es vēlos teikt, ka formāli likums nav pārkāpts. Likums vienkārši tā ir uzrakstīts, ka smagāks trieciens ir izglītībai, bet mazāks - valsts iestādēm. Jautājums: vai tie, kas ir rakstījuši likumu un tie, kas to ir gatavojuši - šajā gadījumā gan Ministru kabinets, gan Saeima - vai tā ir viņu apzināta izvēle, vai tas, steigā gatavojot dokumentus, līdz galam vienkārši nav izdomāts,» minēja M.Auziņš. +++ Ja valdībā pirmo vijoli spēlē asoņkājis, tad , Auziņa kungs, lieki lolot cerības, ka tādi ļaudis, kam mīla nāk no iekšām, vispār ir spējīgi iedziļināties Jūsu uzdotajā jautājumā.
drakons
d
Mārci Auziņ un Juri Pūce! Jūs ļoti labi ziniet, kur var ietaupīt - 1) nevajadzīgās programmas, kas tiek uzturētas tikai atsevišķu profesoru interesēs, 2) administratīvās izmaksas, funkciju pārskatīšana, 3) konferences, ceļojumi un komandējumi rūpīgi jāizvērtē, 3) nekustamo īpašumu racionāla apsaimiekošana. Ticiet man, katrai pozīcijai apakšā var atrast naudu, žēl tikai, ka līdz šim LU vadība rīkojās ejot vieglāko ceļu - paaugstinot studiju maksas par no gaisa izrautu "sadārdzinājumu" vai "inflācijas procentu". Man ir gandarījums, ka beidzot esiet sapratuši, ka turpmāka matemātiska maksu paaugstināšana vienkārši draud ar palikšanu bez studentiem. Turklāt katru gadu arvien lielāka daļa studentu brauc studēt uz ārvalstīm. Valsts finansējums katru gadu paliek arvien mazāks, tā kā konkurence pieaug ar katru gadu. Līdz šim LU paļāvās uz savu reputāciju un uz labo vārdu. Jau šogad septembrī ar to var izrādīties par maz. Lai veicas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas