Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LU vēlētos vairāk ārvalstu studentu, bet traucē valodas lietošanas regulējums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
juris
j
ko ta tie gudrenieki te mācīs? Tā jau ražo nevienam nevajadzīgus spečokus, kuriem jābrauc uz Rietumiem sēnes lasīt.
Archy
A
Nīderlandē daudzi izvēlas studiju laikā 30% apgūt angļu valodā, pēc kuru pabeigšanas saņem kembridžas sertifikātu par valodas zināšanām, kāpēc mēs nevaram darīt tāpat ?
Vispirms
V
Vispirms vajadzētu svešvalodas zinošus pasniedzējus, no kuriem pats Auziņš tā vairās. Tadēļ nevajaga d-t
[email protected]
h
Tos ārzemniekus, kuri grib Latvijā ārstēties, tos arī nevajag operēt, pirms viņi iemācās latviešu valodu . Vislabāk, protams - augstākajā līmenī. Vēl, es uzskatu, Latvijai vajag pievienot Balkānu valstis. ( Tas jau sen bija skaidrs, vai ne?)
pēteris
p
nu labi - latviešu un angļu!!! un punkts!!! un nekādu franču lekciju svešvalodu fakultātē!! punkts- jo te ir Gaujmala!!!
puaro
p
Jautājums jau ir izglītības likumā, kuru mūsu auseklīšu saeima nevar pieņemt jau kuru desmitgadi, tajā ir ši iespējamība studēt un docēt svešvalodās paredzēta, bet ''auseklīši" ir pārliecībā, ka tikai un vienīgi augstskolās ir apdraudējums latviešu valodas kā tādas pastāvēšanai - līdz ko atļaus runāt angliski (vai citā valodā) tā viss, tauta beidz pastāvēt. (tas nekas, ka pēdējie pētījumi parāda, ka tauta bēg uz ārvalstīm kā no grimstoša kuģa ar visu latviešu valodu)
puaro
p
LU studē, piemēram, arī medicīnu, un pietiekami daudz ārvalstu studentu. Tā kā problēmu ar programmām LU nevajag stereotipizēt-viss ir slikti, visi slikti.
...
.
Latviešu un angļu valodā un miers! Punkts.
Dzens
D
Tas ir pilnīgi aprobežots skatījums. Zinātne ir starptautisks pasākums. Patiesībā, ja gribam, lai mūsu studenti ir konkurētspējīgi, tad daļu kursu viņiem būtu jāklausās un jākārto angļu, franču vai vācu valodā. Ar "tikai latviešu valodā" mēs starptautiski nekur tālu netiksim. Vajag tomēr šo to pamācīties no kaimiņiem, piemēram, somiem un igauņiem.
DIPLOMUS TIRGOT
D
ŠTRUNTU TUR VAJAG VALODU
pēteris
p
mācības TIKAI latviešu valodā!!! ja grib strādāt te- tikai latviski!!jo te ir Latvija ,te ir Gaujmala
ESLV
E
Lietuvā un Igaunijā profesūra pelna krietni labāk nekā LU. (izņemot dažas programmas)
ESLV
E
Auziņš neiedomājami sagroza faktus. Viesprofesori nav jāievēl LU, viņiem netiek prasīta latviešu valodas prasme. Tikai - viesprofesoriem ir jāmaksā tā, lai vīni būtu ieinteresēti šeit strādāt - un tās ir krietnas summas. Kur kungs ņems naudu? Vēl vairāk dzīs nabadzībā vietējos speciālistus? Akadēmiskā personāla netrūks, ja tiks mainīta attieksme pret akadēmisko darbu. Lielum lielā daļā pasaules valstu ārzemju studentiem studijas notiek valsts valodā. Ja vēlies studēt Anglias augstskolās - nokārto vispirms eksāmenu attiecīgā līmenī angļu valodā. Itālijā jāmācās itāliski, Spānijā - spāniski. Tā ka nevajag tik daudz manipulēt ar faktiem. - tā ka nevajag
MA
M
Viņš grib tikai naudu. Ārzemes valūtu Tā bija medicinas akademijā, priekšnieks baigo pīķi saņēma
Alfreds
A
Piekritu pilniba. Interesanti , ko LU taisas pardot arzemniekiem - bezdarbnieku "uznemejvadibas" programmu, vai izcilo "juridisko izglitibu", kura genere degenratus, kas no juridiskam lietam saprot tik daudz, ka pasniedzejam pakalja ielist un uzcept plagiatu. Un interesanti, kuri bus tie LU macibspeki, kas meklejot vardus, lauzita valodinja meginas kaut ko pastastit uz pirkstiem radot?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas