Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lūdz sākt kriminālvajāšanu par 50 tūkstošu kukuļdošanas organizēšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesa materiālus, ierosinot saukt pie kriminālatbildības trīs personas par dažādiem koruptīviem noziegumiem — kukuļdošanas organizēšanu, starpniecības mēģinājumu un kukuļa piesavināšanos, Dienu informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

2007.gada oktobrī uzsāktā kriminālprocesa ietvaros noskaidrots, ka viena no aizdomās turētajām personām apzināti mudinājusi kādu vīrieti maksāt kukuli 50 000 latu apmērā it kā nodošanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonai par iespējamu fiziskas personas audita uzrēķina samazināšanu. Savukārt otrs kukuļdošanas organizētājs pēc kukuļa daļas 23 000 latu saņemšanas no pirmās aizdomās turētās personas tālāk trešajai aizdomās turētajai personai nodevis tikai 10 000 latu. Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi dod pamatu uzskatīt, ka trešā aizdomās turētā persona radījusi maldīgu iespaidu pārējām kukuļošanā iesaistītajām personām, ka dotā nauda paredzēta tālākai nodošanai VID amatpersonai. Izmeklēšanas materiāli liecina, ka patiesais šīs personas nodoms pēc 10 000 latu saņemšanas bija piesavināties naudu sev.Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret vienu aizdomās turēto par kukuļdošanas organizēšanu un starpniecības mēģinājuma atbalstīšanu, pret otru personu — par kukuļdošanas organizēšanu, starpniecības mēģinājumu un kukuļa daļas piesavināšanos, bet pret trešo — par kukuļa daļas piesavināšanos.Visām aizdomās turētājām personām KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.Sākotnējā informācija no KNAB 2007.gada novembrī liecināja, ka kriminālprocess pret visām personām tika uzsākts par starpniecību kukuļošanā. KNAB izmeklētājs bija atzinis personas par aizdomās turētajām par starpniecību kukuļošanā, starpniecības mēģinājumu un līdzdalību starpniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas