Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lūdzu, izlasiet, Dombrovska, Repšes kungi, Rozentāles kundze!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ezis 2
E
PATIEŠĀM ŠIE RAKSTI IR NOPIETNAS UZMANĪBAS VĒRTI , LŪGUMS PAR TO ATGĀDINĀT MŪSU ŠODIENAS VESELĪBAS MINISTRAM !!!
vilis
v
Sajūsminos par autora kompetenci ne tikai pasaules,bet arī mazās Latvijas jautājumos.Sevišķi tuvi ir vērtējumi par KT un MR un citu iekārtu pārmērīgu daudzumu un noslodzi.Piekrītu par metodēm kā palielināt iekārtu noslodzi un pieejamību,t.i.,samazināt pakalpojuma cenu.Vērtīgs padoms ir arī zāļu tirdzniecības jomā.Kas vainīgs?Iepriekšejo valdibu politika,ja nemaldos par to atbildēja TP.Darbs prokuraturai,KNAB un citiem.
'sauceja balss tuksnesi&q
&
ir zel, ka veselibas ministre nekadus komentarus nedod (butu labi ja man nebutu taisniba)... Jusu raksta izteiktas problemas nav atstajusas vienaldzigus vienkarsos cilvekus, diemzel, liekas maz Latvijas arstu ir iesaistijusies diskusija.(varbut nav datoru katram majas). Latvija ir daudz labu, godigu, nesavtigu arstu, bet tie netiek pie lemumu izlemsanas, bet visu laiku prieksgala izvirzas tadi ka dakteris ,,batjka". Pilnigi piekritu vecajam dakterim, bet ka mainit so sistemu, ,ka panakt to, ka but godigam ir ikviena cilveka pienakums un lai negodigi cilveki, naidigi valstij netiktu iecelti atkal augstos amatos, ka tas notiek Latvija. Man ta vien liekas, ka godata autora raksts ir ka "sauceja balss tuksnesi" un vai cienijamie kungi un kundzes,kam sis raksts bija adresets, atrada par vajadzibu to izlasit.
Vērotāja
V
Raksts labs, tikai rakstītājs nav ņēmis vērā vienu Latvijas faktoru - to, kas notiek slimnīcu/veselības aprūpes iestāžu iepirkumos. Nu nav šai sistēmā nekas kopīgs ar saimniecisku un ekonomisku saimniekošanu. Jālūdz Dievs, lai ir pēc iespējas mazāk līķu, kamēr slimnīcas direktors un viņa saimniecības vadītāji būs gatavi atteikties no savas desmitās tiesas, lai iepirktu lētāko mantu.
Ugis Gruntmanis
U
Tiesam negaidita atsauksme rakstam. Liels paldies visiem kas to izlasija un komenteja. Vecajam dakterim gribu teikt ka pilnigi saprotu vina aizdomas, ka jau atbildeju vienam rakstitajam pirms tam, man ir labi sakari ar loti daudziem arstiem Latvija, kuriem tas kas notiek nav pienemams, bet diemzel zinot Latvijas politisko konjunkturu kritizet nav viegli, un no ta var but atkarigs pasa arsta, administratora vai visas slimnicas liktenis. Man ir ta milziga prieksrociba, ka varu par to neuztraukties, tacu katru savu vardu meginu rakstit apdomigi un ar maksimalu atbildibas sajutu. Neviens mani ne ludza, ne jebkada vieda stimuleja rakstit so rakstu, ka daudizme arstiem Latvija mani rup tikai viens, medicinas aprupes sistemai ir jauzlabojas. Ja varu sini procesa dot kaut nelielu ieguldijumu tad tas ir to verts. Velreiz paldies visiem kas lasija.
Ivo
I
paldies Grundmaņa k-gs par šādu detalizētu pētījumu. ir ārkārtīgi svarīgi, lai minētā trijotne personīgi iepazītos ar šīm idejām un publiski tās ar Jums apspriestu. ja ir tāda iespēja, dariet to. paldies Jums!
Maija
M
Tur jau ir tā problēma, ka daudzi speci sen jau nepieņem 6-8 pacientus, vismaz katru dienu ne, jo kvotas neļauj, tāpēc piepelnīties nav problēma.
Maija
M
Ņemsim, piemēram, magnētisko rezonansi- ar modernākajiem aparātiem var izmeklēt praktiski visu, taču šī metode ir absolūti neaizstājama CNS jaunveidojumu un locītavu slimību gadījumā. Tāpat šo metodi var bez problēmām izmantot izmeklējot grūtnieces. Taču kāda ir situācija pie mums- 2007. gadā bija četri aparāti, kas pat ņemot vērā maksājošos pacientus, netika noslogoti pat par pusi no jaudas. Lai gan rindas bija 6-8 mēneši rīdziniekam un vismaz 2-3- cilvēkam no perifērijām. Tagad ir klāt nākuši vismaz vēl divi aparāti, jautājums tikai, kā ar to noslodzi.....Un tieši tā, nevis paši aparāti, ir galvenā problēma, bet acīm redzot sistēma tiek veidota ar domu, ka, ja ievajadzēsies izmeklējumu, gan samaksās, nekur neliksies!
lasītājs
l
labs raksts.
Gatis
G
Sirsnīgs paldies, Gruntmaņa kungs! Domāju, ka valdībai (vismaz tās godprātīgajai daļai) tiešām ir vajadzīga šāda pamatota, sistemātiska analīze, lai "neķertu vēju" un neturpinātu pieņemt bezjēdzīgus, neauglīgus lēmumus. Lasiet ļoti uzmanīgi, godātie tautas kalpi!
ivars
i
Var gandrīz pilnībā piekrist Dr.Gruntmanim - tā reāli ir gan no malas, gan no Latvijas paraugoties... mēs ar ļoti ierobežotgiem līdzekļiem turpinām uzturēt totāli neefektīvu un murgainu sistēmu, kurā pacients ir reāli rindā pēdējāis.... Pats esmu beidzis mediķus nu jau vairāk kā pirms 10 gadiem un ja man jautā - vai ir kas mainījies uz labo pusi? atbildē ir - NĒ! (izņemot kosmētiskos remontus, kuri pie tam vairumā gadījumu ir piemēroti birojiem nevis slimnīcām).... Bēdīgi īapši ir arī tāpēc, ka ļoti dadzi no Gruntmaņa argumentiem un problēmām ir/bija zināmas jau vairāk kā 10 gadus, tikai nevienam nav pietcis spēkā to murgu pārcirst. Tāpēc īpašu riebumu uzdzen tādu "specu" kā Bērziņš grozīšanās kā nozares glābējiem, jo tas pats slavenais māsterplāns viņa vadībā pavisam dziļi nogūlās atvilknē, VOAVA uzblīda vēl vairāk, garantētie kredīti aparatūrai, kura netiek/netiks noslogota tika dalīti utt... Vēl var piebilst tikai to, ka pašlaik rezidentam vai 6.kursa studentam NAV NEVIENA ARGUMENTA kāpēc palikt Latvijas medicīnā...
Sieru Nāve (indiānis)
S
Lielākā daļa mūsu ārstu nevar atšķirt pļuteni no gripas. Ja viņiem algu maksātu pēc viņu zināšanām tad 54 latu būtu griesti.
Sieru Nāve (indiānis)
S
Foršas fočenes : divi idioti, kurus izārstēt nevar un viena muļķe, kura piekrita būt par slikstoša kuģa kapteini
vecs dakters
v
Viss jau ir ļoti pareizi un precīzi aprakstīts, tomēr nepamet sajūta, lasot prof. Gruntmaņa rakstus, ka kārtējo reizi tas ir kādu vietējo bāleliņu pasūtijums. Medicīnas vadība Latvijā ir nežēlīgi politizēta, nekādas dižas reformas nenotiks bez partiju "pelēko kardinālu" atbalsta, vai norādijuma. Tas, ka prof. Gruntmanis ir itin labi informēts par norisēm medicīnas vidē, ( Recipes+ plāni par slimnīcu pārņēmšanu u.c. lietas, par kurām spriež kluso kabinetu gaisotnē)liecina ka ir kāds informātors, kurš sniedzot ziņas, cenšās panākt savu plānu realizāciju. Es būtu ļoti priecīgs, ja manas aizdomas, būtu tikai aizdomas.
Paldies raksta autoram.
P
Sen neesmu lasījusi tik izsmeļošu un loģiski pamatotu rakstu Latvijas saziņas līdzekļos,kas ir ar visiem piemēriem, analīzi un salīdzināšanu, dažādās vastu praksēs ,kas dod labu piemēru Latvijai, kurā patreiz valda pilnīga nekompetence,un nevēlēšanās kaut ko mainīt valsts un tautas labā. Cik ilgi valdīs Latvijā tā partiju privātnieciskā attieksme un tuvredzība tikai sev piešķirtos darbības lauciņos,un nevēlēšanās skatīt un redzēt Latvijas attīstību kopumā. Mūsu vecās partijas ir pilnīgi degradējušās,mietpilsoniskas ,kašķīgas ,un bez progresīvas sevis realizācijas valsts kopējam mērķim.TP ir sevi pilnībā degradējusi,jo zaudējusi tautas,un Eiropas sadarbības partneru uzticību. Viņa ir kā ļaundabīgs audzējs ,valsts valdībā,kas nevēlas darboties kopējam mērķim,bet privātnieciski,un sektantiski,zīmē un mēģina piepildīt savas nospraustās intereses.,un izdara spiedienu uz kopējo valdības darbu. Viņus var salīdzināt ar spītīgu ēzeli,kuram deguna priekšā jāpiesien auzu kule,lai tas kustētos uz priekšu. Lai Dievs nedod nākamajās vēlēšanās, ka šāda partija vēl turpinātu darbu .Jaunajam Laikam ir vajadzīgas dzirdīgākas ausis,un ieklausīties savas tautas interesēs,un nepieņemt lēmumus,kas nospiež uz iznīcības ceļa lielāko tautas daļu,jo savādāk arī viņiem izredžu vēlēšanās nebūs.,ja viņi turpinās izdarīt spiedienu uz jau tā nabadzībā iedzītajiem Latvijas cilvēkiem. Likumi ir jāpieņem tādi ,kas neradītu tik milzīgu plaisu starp vienkāršo tautu ,un bagātāko tautas slāni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Zviedrijas DGR

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas