Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lūgs atsaukt valdības lēmumu par Jūrmalas kāpu meža nodošanu privatizācijai

Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB) nākamnedēļ vērsīsies Ministru kabinetā (MK), lai tas atsauktu valdības šonedēļ pieņemto lēmumu par 0,6 hektārus plaša zemesgabala ar piejūras kāpu mežu Bulduros nodošanu privatizācijai.

JAB valdes loceklis Guntis Grūbe aģentūrai BNS pavēstīja, ka pēc biedrības paustajiem plāniem vērsties prokuratūrā viņu uz sarunu uzaicinājuši MK darbinieki, kuri saņēmuši no premjera Ivara Godmaņa rīkojumu tikt skaidrībā. Līdz ar to JAB nākamnedēļ iesniegs vēstuli ar lūgumu lēmumu atcelt un cer, ka valdība piekritīs to darīt. Ja tā tomēr nenotiks, JAB vērsīsies Ģenerālprokuratūrā. "Tomēr es ceru, ka tā nenotiks, un tas, ka Godmanis ir uzdevis tikt skaidrībā ar šo lietu, liecina par labo gribu," sacīja JAB pārstāvis.

Apmēram 0,6 hektārus plašajā zemesgabalā Buldoros ietilpst arī 600 kvadrātmetru meža, un tas atrodas Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā. Teritorijā nekādas būves, izņemot sūkņu stacijas ēku, neatrodas, taču pavisam netālu ir Parex bankas līdzīpašnieka Valērija Kargina īpašums un nomātais zemesgabals, kurā pēc medijos vēstītā, plānots veidot pirmo privāto parku Jūrmalā.

Grūbe uzsvēra, ka ir kategoriski nepieļaujami ļaut nomniecei Nataljai Podgorbunskihai privatizēt šo zemesgabalu, jo darījumā ir aizdomas par spekulatīviem mērķiem. Pašlaik zemesgabals ir dabas pamatnes teritorijā, taču jau iepriekš Podgorbunskiha vērsusies Jūrmalas domē ar lūgumu mainīt atļauto izmantošanu uz jauktu darījumu, atpūtas un dzīvojamo māju zonu.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās datubāzes Lursoft informācija liecina, ka privatizācijas pieteicēja ir līdzīpašniece divos uzņēmumos, kas darbojas nekustamo īpašumu jomā - Dzirnavu nami un Latdom.

Valdība pirmdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu par zemes gabala Bulduri 1607 privatizāciju. Kopējā platība ir 6961 kvadrātmetrs, un tajā ietilpst arī valsts meža zeme 641 kvadrātmetra platībā. Līdz šim zemesgabals Bulduri 1607 bija iznomāts Podgorbunskihai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas