Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LVC neesot pamata aizdomām, ka Latvijā izmantotas viltotas ceļu barjeras

Uzņēmums Latvijas Valsts ceļi (LVC), kas rīko valsts ceļu būves iepirkumus, neesot guvis pamatu aizdomām, ka Latvijā izmantotas viltotas ceļu barjeras.

Kā iepriekš, atsaucoties uz Vācijas uzņēmumu sniegto informāciju, vēstīja LETA, Latvijā ievestas ceļu barjeras ar viltus vācu kvalitātes marķējumu. Viltus barjeras un to detaļas aplīmētas ar viltotām vācu ceļu drošības "RAL" kvalitātes zīmēm, kas apliecina, ka ceļu drošības aprīkojums ir ražots no attiecīgu standartu materiāliem un pie pareizas samontēšanas apturēs no ceļa noskrienošas mašīnas, mazinot kaitējumu to pasažieriem un kravām. Iespējams, tās ražotas Ķīnā.

LVC pārstāve Daiga Mežapuķe portālam Diena.lv teica, ka arī LVC saņēmis informāciju no barjeru ražotāja, ka šādu gadījumu izmeklē policija. Nekas vairāk gan uzņēmumam neesot zināms. LVC pārstāve norādīja, ka barjerām līdzi nāk papīri un sertifikāti, un patlaban LVC nav guvis pamatu aizdomām, ka Latvijā izmantotas viltotas barjeras.

Pēc LVC domām, tas ir jāizmeklē policijai. "Kā mēs varam pierādīt viltojumu? Tas ir darbs policijai," teica D.Mežapuķe. Viņa gan piebilda: ja radīsies aizdomas par viltojumu, LVC vērsīsies policijā.

LVC lūdzis sniegt skaidrojumu arī būvniekiem, jo tie valsts pasūtītajos objektos nodrošina barjeru u.tml piegādi.

Arī biedrības Latvijas Ceļu būvētājs valdes priekšsēdētāja Zigmāra Brunava rīcībā nebija plašākas informācijas par viltotajām barjerām, kā arī objektiem, kur tādas varētu būt izmantotas. Viņš norādīja, ka būvniekiem nav pienākuma veikt papildu pārbaudes, ja ar piegādāto barjeru dokumentiem viss ir kārtībā.

Būvnieki priecāšoties, ja situācijas izvērtēšanā iesaistīsies Interpol un policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas